ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА ОСТРВУ: Човека су секунде делиле од смрти

Новости онлине

17. 10. 2021. у 21:52

Велику драму гледали смо на Сент Џејмс парку, где је један навијач колабирао на трибинама и утакмица је прекинута на 15-ак минута.

ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА ОСТРВУ: Човека су секунде делиле од смрти

Фото: АП

Лондонски тим је славио са 3:2 у веома добром мечу, али га је ипак обележио прекид крајем првог полувремена.

Са једне од трибина орило се „Стоп, стоп“ (станите, станите, прим. аут), али су Ерик Дајер и Регилон били међу првима то приметили и реаговали.

У том тренутку се на трибинама дешавала права животна драма, јер је једном навијачу позлило, а публика је тражила да се меч заустави како би му се указала помоћ.

„Навијачи су викали ‘станите, станите’. Видео сам једног од њих како лежи доле и други човек му је давао вештачко дисање и масирао му груди. Био сам много нервозан. Отрчао сам до судије и рекао му – не можемо да играмо, прекините меч“, испричао је Регилон.

Арбитар Андре Маринер је на Серхиову сугестију погледао ка том делу трибина, меч је заустављен, а лекарски тим је отрчао на трибине, носећи дефибрилатор да би помогао навијачу.

„Фудбал није најбитнији. Брзо се опорави“, написао је Регилон после меча на друштвеним мрежама. С друге стране, Ерик Дајер је пожуривао лекара да отрчи на трибине са дефибрилатором и помогне навијачу.

Новинари са лица места кажу објашњавају шта се догодило.

Фото: АП

 

"Оно што је било сјајно је то што су навијачи и играчи алармирали лекаре. Фудбалери су се поређали за корнер, али је бука коју су правили навијачи дошла до играча и судија и привукла довољно пажње да сви схвате колико је ситуација озбиљна и да се утакмица прекине. Могао сам да видим некога из публике како показује знак срца", написао је Алистер Мегован са ББЦ-а. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)