КАКО ДО КАТАРА? Директно само победом у Лисабону, кроз бараж можда и преко Хрвата, али и старих дужника Шкота и Украјинаца (ФОТО)

Novosti online

12. 10. 2021. у 13:40

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије вечерас против Азербејџана победом може да обезбеди бараж, а што је још важније и да остане у трци за прво место у групи А и директан пласман на Мундијал.

КАКО ДО КАТАРА? Директно само победом у Лисабону, кроз бараж можда и преко Хрвата, али и старих дужника Шкота и Украјинаца (ФОТО)

FOTO: AP

У случају да орлови не освоје групу, чекаће их неки од условно речено лакших противника у првом кругу баража.

А колико је то "условно лакши" заиста само условно, види се на тренутној листи најбољих другопласираних екипа, где су "испод црте" Украјинци, репрезентација против које још нисмо освојили ни бод, а постигли смо само један гол и то у последњим минутима утакмице коју смо губили са 2:0.

ФОТО: Википедија

Ту је тренутно и Велс, као екипа која би ушла преко Лиге нација (заједно са Аустријом), али змајеви могу до баража и преко квалификација, у ком случају би вероватно били повлашћени у првом кругу.

Србија ће, дакле, у првом кругу готово сигурно бити носилац, ако не оде директно, али у другом кругу нема носилаца и ту нас вероватно чека тежи посао.

Како сада ствари стоје, могло би да дође и до балканског дербија са комшијама Хрватима, који су у понедељак кикснули против Словачке и тиме препустили Русима прво место у групи. С њима бар не можемо да се састанемо у првом кругу.

Подсетимо, у баражу учествује 12 репрезентација, подељених у три "стазе" са по четири екипе. Само ће победници сваког костура у Катар. 

У шеширу ће бити десет другопласираних репрезентација из квалификација и још два победника групне фазе УЕФА Лиге нација, који се нису пласирали, а на основу резултата биће подељени на повлашћене и неповлашћене. Тимови из Лиге нација ће сигурно бити у слабијем шеширу, а придружиће им се и четири екипе из квалификација које имају лошије резултате.

Много комбинација, можда је ипак лакше да орлови победе у обе преостале утакмице, вечерас против Азербејџана и 14. новембра против Португалије на стадиону Жозе Алвеладе, па да одемо директно у тај Монтев... Катар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)