НЕ БИСТЕ ГА ПРЕПОЗНАЛИ Овако данас изгледа мали Станоје из "Монтевидеа" (ФОТО)

Новости онлине

08. 10. 2021. у 17:26

Као мали Станоје у филму "Монтевидео, Бог те видео" заблистао је 2010, а данас га многи не би препознали.

НЕ БИСТЕ ГА ПРЕПОЗНАЛИ Овако данас изгледа мали Станоје из Монтевидеа (ФОТО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Глумац Предраг Васић је опчинио овдашње љубитеље филма начином на који је тумачио поменути лик, како у том филму и истоименој серији, тако и у наставку - "Пут за Монтевидео".

У време премијере чувеног кинематографског остварења имао је 13. година, а у међувремену му се десило много тога.

Заправо, читав живот му је био буран.

Рођен је 30. октобра 1997. године у Гњилану, а после НАТО агресије на нашу земљу заједно са породицом преселио се у Београд. Са шест година је кренуо у школу глуме недавно преминулог Ненада Ненадовића, а прву улогу остварио је глумећи дечака у студентском филму "Ко чува чуваре", 2006. Уследило је неколико мањих улога, па "Монтевидео", а онда средња школа, па Факултет драмских уметности.

Данас, 23-годишњак са брадом, насмејан као у млађим данима, уочи 24. рођендана који следи на крају овог месеца, изгледа овако:

И поред тога што ће, несумњиво, пред њим бити још многе велике улоге, не заборавља ону, за његов живот, главну. 

Пре неку годину је, у разговору за "Вечерње новости", овако одговорио на питање чему га је научио мали Станоје:

- Донео ми је, пре свега, популарност која ми прија. Драго ми је кад ме људи на улици препознају. Баш сам заволео Станоја и од њега је свашта нешто насталао, па и много шала. Моји другари су, на пример, смислили фору да се не каже мали Станоје него "стани мало је", "пази, блато је" или "мали мокри лугоје". А и научио ме је много тога, највише борби и преживљавању на поштен начин. Мали Станоје има једну лепу реплику коју ћу памтити целог живота, а она гласи: "Живот је када имаш сан и кад верујеш у њега, другачије се и не живи, а када снови постану стварност, победио си време и смрт више није крај живота, нема краја". Мораш да имаш снове, да их сањаш и досањаваш. 

У градском превозу му се дешава нешто необично:

- И даље ме зову Станоје. Говоре ми да нисам много порастао, а ја им на то кажем: "Ево, порасла ми је брадица, нешто мало касни пубертет, али само што није..." (смех). Често ми и устају у превозу мислећи да, заиста, имам проблем са ногом, а онда им показујем да је потпуно здрава. Али уживам у свему томе. Пуно ми је срце када видим да људи воле и цене нечији рад. Много тога лепог ми је донео "Монтевидео". Често се сећам анегдота са снимања и тад ме ухвати нека носталгија. Волео бих да могу да вратим то време, макар само на пет дана, истакао је Предраг Васић у поменутом интервјуу за "Новости".


БОНУС ВИДЕО Новак Ђоковић пева "Пукни зоро" - снимак о коме прича Србија
 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БОРЈАН СИЈА ОД СРЕЋЕ: Хвала Станковићу! Било је успона и падова, али смо изашли као победници