СУМА ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ГОДИНА РАЗДУЖИО ЦРНО-БЕЛУ ОПРЕМУ: За памћење остали само моменти

М. БЛАЖИЋ

26. 09. 2021. у 19:33

ВИШЕ од четири године трајала је мисија Сејдубе Суме у Партизану, прошарана луцидним потезима, честим повредама и неразумевањем са већином тренера под чијом командом је радио.

СУМА ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ГОДИНА РАЗДУЖИО ЦРНО-БЕЛУ ОПРЕМУ: За памћење остали само моменти

FOTO: M. Vukadinović

На крају, после више кратких спојева на релацији играч - тренер курцшлус је избио када је омалени Гвинејац путем "Инстаграма" одлучио да потражи правду и објасни зашто га Александар Станојевић не воли и зашто не види будућност у клубу док је присутан актуелни шеф струке.

СТИГАО ЗА 1,6 МИЛИОНА

КАДА је у лето 2017. стигао у Партизан из Слована Сејдуба Сума је постао најскупље појачање црно-белих у историји пошто је за обештећење клубу из Братиславе уплаћено рекордних 1,6 милиона евра. Гвинејац је представљен у Хумској на специфичан начин пошто се налик великим шпанским клубовима навијачима представио жонглирајући на терену Партизановог фудбалског здања.

Епилог помало неочекиван, али и поприлично реалан имајући у виду све што се дешавало у свлачионици Партизана од почетка припрема до данас. Сејдуба Сума и Партизан су се споразумно растали, без тешких речи и са евидентним утиском који имају обе стране - даље више није могло. Шта је остало иза Сејдубе Суме у његовом четворогодишњем ангажману, прекинутим једногодишњом позајмицом у Макабију из Хаифе? Одиграо је Гвинејац 128 утакмица за црно-беле у свим такмичењима постигао 28 голова и уписао 14 асистенција. На први поглед сасвим коректан учинак, али имајући у виду да је у лето 2017. представљен на стадиону Партизана као неко ко ће "појести" и лопту и противнике на терену јасно је да је Сума остао недоречен.

Играчки потенцијал омаленог везисте није био споран ни када је постао најскупље појачање Партизана у историји, ни сада када је на "мала врата" изашао из уговора са клубом из Хумске. Оно иза чега је код Суме увек стајао знак питања је вољни моменат и спремност да без обзира на име ривала буде лидер тима, али и неко ко ни по чему неће одскакати од остатка екипе.

Управо је ово последње нешто на чему Александар Станојевић инсистира од повратка на клупу Партизана, уз нулту толеранцију за било какве хирове попут овог Суминог. Знао је Гвинејац у претходним сезонама често да одигра феноменално дерби или неку европску утакмицу па да се затим "угаси" у условно речено мањим утакмицама. Уз то његова жеља да се увек у тиму све врти око њега дефинитивно никада није могла да наиђе на одобравање Александра Станојевића.

Чињеница је и да осим Саве Милошевића ниједан тренер Партизана у претходне четири сезоне није пронашао заједнички језик, па је за време мандата Зорана Мирковића чак морао срећу да тражи на позајмици у Израелу. Остаће навијачима Партизана урезана у сећању два Сумина гола у дуелима са Црвеном звездом, "ломљење кичме" најскупљем штоперу света Харију Мегвајеру и неколико одличних рола на европској сцени. Довољно да покаже да је мајстор фудбала, недовољно да рачуна на улогу незамењивог члана стартне поставе црно-белих и играча око кога се све врти.

БОНУС ВИДЕО: Изјаве играча након дуела Партизан - Црвена звезда

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)