ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ СПАРТАК! Станојевић: "Ни реч више о Суми"

Н. И.

25. 09. 2021. у 21:26

СЕЈДУБА Сума може. Не може. Хоће. Неће. Од прексиноћ је пресекао Партизан и рекао врло јасно: фудбалер из Гвинеје више нема уговор са црно-белима и слободан је играч.

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ СПАРТАК! Станојевић: Ни реч више о Суми

Фото: М. Вукадиновић/Н. Параушић

Тако се завршила сага о играчу који је у лето 2017. године стигао у Хумску 1 под околностима које су више личиле на драму са срећним крајем него на ноншалантну причу коју је својим инфантилним потезима 30-годишњи одрастао човек из Гвинеје креирао све време о себи.

У предвечерје меча 11. кола Суперлиге у којем у 20.15 Партизан дочекује суботички Спартак, тренер црно-белих Александар Станојевић је трошио време и енергију на конференцији за медије причајући о Суми који је кршећи норме понашања и клупске дисциплине, доњим делом леђа за собом залупио врата клуба у којем је до јуче био најскупље плаћени играч у његовој историји (1,6 милиона евра).

- Доста пута сам коментарисао ствари везане за њега и не знам да ли сам био довољно јасан. Прво све кажем играчу у четири ока, па онда све то на састанку, па након тога јавно. Нисмо реаговали на прву лопту, на крају се десило ово што се десило. Свима нам је жао, никоме ова ситуација није потребна. Ипак, знамо правила, како се овде функционише, све је јасно и једноставно. С друге стране, од мене никада нећете чути да бившег играча или неког ко је носио црно-беле боје коментаришем у негативном контексту - започео је Станојевић своју последњу причу у вези са Сумом.

Нагласио је тренер да је у више наврата покушао са играчем да пронађе начин да се реше многе ујдурме с њим, од учесталих повреда, преко губљења пасоша, кашњења на припреме, одласка без дозволе да игра за репрезентацију и муку са пучом у Гвинеји.

- Имали смо састанак са њим више пута. Морам и да појасним неке ствари. Ја сам дошао у Партизан 1986. године из Хајдука с Лиона. Ишао у сам у школу Партизана, имао тренере који су нас васпитавали. Бранко Рашовић, Радомир Антић, величине које су вас училе много чему. Био сам део првог тима где је био Љубиша Тумбаковић, који нас је учио како Партизан треба да функционише. Долазио сам и одлазио, био сам помоћник Ђукићу, био самосталан тренер. Сви који ме познају, знају о каквом стилу и васпитању у Партизану причам - додао је Станојевић.

Затим је тренер то још пластичније објаснио на примеру Израелца Бибарса Натха.

- Моји играчи су свесни шта је наш основни задатак. Прво је да поштујемо грб. То је важније од било које друге ситуације. Мењаће се играчи и генерације, али ово се никад неће мењати. Натхо није био у стартних 11, био је у Новом Саду, дао два гола и добили смо меч, после тога против Новог Пазара отвара утакмицу, па није играо против Санта Кларе, јер сам сматрао да је Сума бољи за ту ситуацију, али Натхо долази следећи пут и даје гол и енергију - закључио је Станојевић.

 

РИКАРДО ЗА ПРИМЕР

ЖЕЛЕЋИ да до краја појасни да има у својој екипи врхунске професионалце, Александар Станојевић је издвојио неколико примера:

- Имамо Рикарда који не бира утакмице и игра под инјекцијама. Шћекић буде резерва, да гол против Сочија и следећи пут га не ставим против Санта Кларе, али на следећој утакмици "погине" за грб Партизана. Имате Јојића који не одигра једну утакмицу, па онда дође и реши утакмицу са Санта Кларом са Саничанином. Неца Стевановић одбрани пенал против Сочија, па га нема, па тек онда у Лучанима буде ту и "погине" за тим. Сви идемо у истом правцу, сви смо заједно, нема везе ко ће играти, да ли Обрадовић или Урошевић. Онда схватите какви су то момци и колико је ту Партизан изнад свега и изнад доказивања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)