ДОКТОР МИЉКО РИСТИЋ ОДГОВОРИО СТАНОЈЕВИЋУ: Ево зашто је одложен меч Звезда - Вождовац

Novosti online

22. 09. 2021. у 17:57

ВЕЛИКУ буру изазвао је захтев Црвене звезде да се одложи утакмица 10. кола Суперлиге Србије против Вождовца.

ДОКТОР МИЉКО РИСТИЋ ОДГОВОРИО СТАНОЈЕВИЋУ: Ево зашто је одложен меч Звезда - Вождовац

FOTO: N. Skenderija

Донета је одлука да се меч не одигра, а тренер Паритзана Александар Станојевић оштро је реаговао због тога и имао је шта да поручи доктору Миљку Ристићу који је председник Медицинске комисије ФСС, а уједно и члан управе Црвене звезде.

Др. Ристић се огласио поводом прозивки и објаснио који су критеријуми за одлагање утакмиоце уколико је захтев поднет. Он је истакао да сваки клуб има право да одложи утакмицу, уколико постоји шест лекарских уверења понаособ за сваког играча.

-  Самим тим се стичу услови да се утакмица одложи. Није ово први пут, то се дешавало више пута, додуше не толико често. Клуб може да приложи шест потврда о некој инфекцији, токсикацији, температури, фебрилном стању... Дакле имамо шест играча који нису у стању да играју, потврда не може да буде групна писана, већ се пише понаособ за сваког играча. Мора да буде заведена протоколом амбуланте где се врши преглед, са печатом здравствене утакмице и са факсимилом лекара. Е, ако ће они сумњати у то, то је друга ствар. Није моје да проверавам, ми морамо да прихватимо званични медицински документ који потиче из државне установе - рекао је Ристић за "Телеграф".

Имао је одовор и на питање да ли је он тај који је донео одлуку да одложи која је требало да се игра сутра од 19.55 на стадиону "Рајко Митић".

- Постоји Заједница Суперлигаша чији је председник Александар Пивић, у договору са генералним секратаром ФСС, Јованом Шурбатовићем, прихваћена је молба Црвене звезде и одлука Медидцинске комисије да се прихвате та лекарска уверења и то је суштина – закључио је професор Миљко Ристић.

БОНУС ВИДЕО: Изјаве играча након дуела Партизан - Црвена звезда

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)