ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ОД РАТКА РУДИЋА: Хрвати фрустрирани зашто је Србија Олимпијски шамион, а баракуде пете! Пронашли кривца

Новости онлине

10. 08. 2021. у 09:12

Ватерполо репрезентација Србије је на Олимпијским играма у Токију одбранила злато освојено у Рију пре пет година.

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ОД РАТКА РУДИЋА: Хрвати фрустрирани зашто је Србија Олимпијски шамион, а баракуде пете! Пронашли кривца

Фото АП

Чак седморица играча су се опростила од репрезентације на најбољи могући начин. Хрвати су били пети у Токију, па се сад чуде како су Срби шампиони. 

У анализи "Вечерњег листа", наводи се да су ватерполисти Србије освојили последње златно одличје на 32. Олимпијским играма, обазирући се и да су се Грци држали до резултата 10:10.

- Али потом су Срби у силовитом финишу још једном доказали да су најбољи на свету - почиње осврт хрватског листа на ватерполо турнир.

- Хрватска је пета, што је узрок још једне фрустрације за нас. Не зато што завидимо Србима, него зато што су то екипе отприлике подједнаког квалитета. Били смо и финалисти на претходним играма. Уосталом, Хрватска је у групи победила Србију 14:12 - наводи се у тексту.

Аутор текста Антон Филић пита се да ли би требало променити селектора хрватске репрезентације.

- Ми смо свој став изнели: (Ивица) Туцак нас није уверио да заслужује и трећи олимпијски циклус. Ионако је селектор с најдужим стажом на тој позицији, годину дана дуже и од великог Ратка Рудића. Прилику треба пружити и другима. Подсетите се да смо се ми једва квалификовали за Токио, провукли смо се кроз иглене уши. Иако волимо себи да тепамо да смо ватерполо велесила, у овом тренутку не држимо ниједну титулу.

Фото: Н.Параушић

Ивица Туцак, селектор на стубу срама у Хрватској

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)