ПРЕОКРЕТ! МЕСИ НЕ МОЖЕ У ПСЖ? члан Барселонине управе поднео захтев ЕК за блокаду доласка Аргентинца на Парк принчева

Novosti online

09. 08. 2021. у 16:11

ЛИОНЕЛ МЕСИ се опростио од навијач Барселоне и потврдио да је "реалан след догађаја" његов прелазак у Пари сен Жермен. Појединци из управе Барселоне изгледа тешко с мире с тиме.

ПРЕОКРЕТ! МЕСИ НЕ МОЖЕ У ПСЖ? члан Барселонине управе поднео захтев ЕК за блокаду доласка Аргентинца на Парк принчева

Фото: ЕПА

Један члан управе каталонског клуба поднео је захтев Француском суду и Европској комисији да блокирају уговор Аргентинца и ПСЖ јер у Француској није донета одредба о поштовању финансијског фер-плеја.

У правилнику се наводи да фудбалски клубови не смеју да троше више новца на плате својих тимова него што зарађују. Иста правила важе у већини других најјачих европских фудбалских лига, али не и у Француској, а разлог томе је, према мишљењу члана Барселоне који је поднео захтев, то што челници француског фудбала на сваки начин желе да помогну ПСЖ да постане шампион Европе .

Он каже да би сваки трансфер Месија у ПСЖ био "нарушавање конкуренције са другим националним лигама" и да би као такав био "штетан и за навијаче Барселоне". То би такође утицало на тржишну конкуренцију унутар Европске уније и стога би представљало нелегалну државну помоћ.

У међувремену, хиљаде навијача ПСЖ окупило се испред париског аеродрома како би дочекало Месија, иако он још није напустио главни град Каталоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)