ОТКРИВЕНО! ХРВАТИ БЕЖАЛИ ОД СРБИЈЕ У ТОКИЈУ: Туцак годинама не жели да игра против “делфина” пре финала! Постоје и докази

Новости онлине

09. 08. 2021. у 12:34

Хрватски портал Индекс оптужио је селектора ватерполиста да је режирао намерни пораз како би избегао Србију у Токију.

ОТКРИВЕНО! ХРВАТИ БЕЖАЛИ ОД СРБИЈЕ У ТОКИЈУ: Туцак годинама не жели да игра против “делфина” пре финала! Постоје и докази

Фото: Танјуг/АП, Н. Параушић

Ивица Туцак тема је коментара новинара Саше Чобанова, који тврди да је Туцак калкулисао како би избегао пораз од Србије.

„Пре пет година, на Играма у Рију, Ивица Туцак показао се пуно бољим калкулатором и математичарем него тренером. Уверио је своје играче да су Срби непобедиви и на све је могуће начине тражио начин да Прлаиновића, Филиповића и Мандића не сусретне до финала. У томе је успео, премда је на путу према том циљу морао изгубити од аматера из Француске. Та трагикомична утакмица, у којој се моћна Хрватска трудила да изгуби од људи који су практички једва знали пливати, само да до финала избегне Србију, можда најбоље прича причу о томе какав је Ивица Туцак тренер. Прагматик, али не и педагог и управо због тога Хрватска у финалу у Рију против Србије није имала ни грама шансе“, пише Индекс.

Онда је изнет пример из 2017. године.

„Годину дана касније на Светском првенству у Будимпешти, кад није могао да калкулише и бави се игрицама са стране, него се морао фокусирати једино на своје играче и игру, Хрватска је одиграла фантастичан турнир. Најпре је у полуфиналу у једној од најбољих утакмица икад победила „непобедиву“ Србију, да би у храму мађарског ватерпола декласирала домаћина за велико злато. Тај турнир је показао да је Хрватска, само да је Туцак био мало храбрији, могла освојити пуно више тога јер је за то класу имала. А имала је и најбољег играча света. Сандро Сукно је тих година био без конкуренције најкомплетнији ватерполиста на свету. Сукно је био додана вредност која је сваку екипу чинила озбиљним кандидатом за највише домете. Био је мозак репрезентације, филозоф њене игре, тактичар у базену и генијални реализатор. Сандро Сукно је био ваљда једини играч који је подједнако добро могао играти у нападу и у обрани и штета је да Туцак једног таквог генијалца није пуно боље искористио. А Туцак је уз Сукна све ове године имао понајбоље играче на својим позицијама, Павића или Бијача на голу, Бушљу, Добуда, Јоковића, Обрадовића“, наводи се, уз паралелу са Токијом.

ФОТО: АП

 

Хрватска је у групи изгубила од Шпаније, а Туцак је говорио како је пораз небитан и како турнир тек почиње.

„Чувши те изјаве о небитности пораза нисмо се могли не сетити Рија и оног пораза од Француске. Туцак се вратио свом омиљеном хобију – калкулацијама. Само, за разлику од Рија гђе је барем дошао до сребра, овај пут је остао без свега. Победа против Шпаније водила је на слабашну Америку у четвртфиналу, али и на Србију у полуфиналу. Пораз је пак носио Мађаре у четвртфиналу, а Грке у полуфиналу. Безвољна игра Хрватске против Гранадоса и Перонеа и чудна изјава Туцка након сусрета одавале су утисак да је Туцак одлучио да ризикује с Мађарима мислећи да му је тај дио жреба пуно лакши за пут до финала. Можда и је био, али Туцак се гадно преварио мислећи да му је репрезентација боља него што објективно јесте“, закључује се у коментару Индекса.

Хрватска је у групи победила Србију са 14:12, изгубили смо и од Шпаније са 13:12, али је Дејан Савић показао да је мајсторски темпирао форму за завршницу.

Са друге стране, Хрвати су од Мађара изгубили са 15:11, па су завршили у доигравању за пласман од 5. до 8. места.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)