ДА ЛИ ЋЕ МИКЕЦ ДОБИТИ ЗЛАТО? Ево шта каже о томе српски стрелац

Новости онлине

05. 08. 2021. у 11:15

СРБИЈА је до сада освојила шест олимпијских медаља, а прву радост нам је донео искусни стрелац Дамир Микец. Он је "упуцао" сребро у дисциплини 50 метара ваздушни пиштољ, а то сребро би могло да постане злато!

ДА ЛИ ЋЕ МИКЕЦ ДОБИТИ ЗЛАТО? Ево шта каже о томе српски стрелац

Фото: Олимпијске игре

Организација "Уједињени за Навида" покренула је иницијативу да МОК одузме злато Иранцу Џаваду Форугију јер је наводно члан терористичке организације. Сада се поводом тога одласио и наш стрелац.

"Пратим наравно, али знам колико и ви. Једино што пратим заједно са стрелцима и видим да и они негодују. Један велики олимпијски шампион је на свом налогу на друштвеним мрежама упитао како је уопште терориста могао да се нађе на Олимпијским играма", рекао је Микец гостујући на РТС-у. 

Ипак нагласио је да би више волео да је злато освојио на стрелишту, те да је питање колико би било фер да се сада Форугију одузме медаља. 

"Опет, неки мој став је да је он заузео последње место о томе се не би ни дискутовало. Да ли би било фер да му се сад одузме медаља, ни то нисам сигуран. Мени би било драже да сам ту најсјајнију медаљу освојио на стрељачкој линији", додао је он. 

Додао је и да овај случај не може да застари, те да уколико се у било ком тренутку испостави да је Форуги члан терористичке организације Србија би могла до злата.

"Опет ако је то против те олимпијске повеље и против правила спорта, ми знамо да је међународни олимпијски комитет има тих 11 повеља, нама је најпознатија повреда допинг правила, али има и осталих десет. Сад не знам да ли траже доказе, али знам да тај случај не може да застари", закључио је он. 

А времена за славље нема. Припреме за Париз крећу одмах и Микец жели да и 2024. на својим петим олимпијским играма засија.

"Париз је сутра, иза угла. Мени је и између Рија и Токија тако брзо прошло тих пет година. Мало је специфично јер немамо ону постолимпијску годину где спортиста мало може нешто као да се опусти. Ја имам следеће године Светско првенство где је прилика да се квалификујем. Ја не смем да се опустим и сада имам још већу мотивацију за већи рад и бољи рад. Следећи циљ ми је да се квалификујем за моје пете Игре", закључио је он. 

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)