СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ: Америчка штафета без финала, Карл Луис их жестоко прозвао

Новости онлине

05. 08. 2021. у 10:02

Американци од 2000. године чекају олимпијску златну медаљу од штафете у трци 4x100 метара.

СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ: Америчка штафета без финала, Карл Луис их жестоко прозвао

Трејвон Бромел Фото: АП

А чекаће је још најмање до Париза 2024. године. Јер, њихов квартет у саставу Трејвон Бромел, Фред Керли, Рони Бејкер и Крејвон Гилеспи не само да није успео да истрчи до подијума у Токију, него се "саплео" у квалификацијама и није обезбедио финале.

Био је тек шести у својој квалификационој групи, па иако је имао осмо време укупно (по три најбоље екипе из сваке групе су се пласирале директно и две по времену) финале ће гледати на ТВ екранима.

Овакав епилог изазвао је гнев у САД, а један од најлгаснијих и најдиректнијих био је ни мање ни више него легенедарни Карл Луис.

"Екипа САД је учинила све погрешно у мушкој штафети. Систем промена је погрешан, спортисти трче погрешним ногама и било је јасно да нема лидерства. Била је то потпуна срамота и потпуно неприхватљиво да амерички тим изгледа горе од клинаца са ААУ (такмичење млађих категорија у САД", осуо је на твитеру паљбу Луис, власник девет олимпијских злата (и једне бронзе) и један од најчувенијих скакача у даљ и спринтера у историји који је био два пута члан шампионских штафета - у Лос Анђелесу 1984. и Барселони 1992.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)