"ОН ЈЕ ЉИГАВ БОРАЦ": Хрват после пораза од Датунашвилија дао изјаву о којој ће се причати

Novosti online

04. 08. 2021. у 15:35

СРПСКИ рвач Зураб Датунашвили освојио је бронзану медаљу на Олимпијсим играма у Токију, победом на Хрватом Иваном Хуклеком са 6:1 у дисциплини грчко-римски стил до 87 килограма.

ОН ЈЕ ЉИГАВ БОРАЦ: Хрват после пораза од Датунашвилија дао изјаву о којој ће се причати

FOTO: AP/Tanjug

Хрват није био задовољан исходом, а Грузијца који се такмичи под заставом Србије је назвао "љигавим борцем".

Покушавао је 24-годишњак на све начина да савлада Датунашвилија, али није успео да нађе решење за ривала који је био одличан.

- Пресудио је мој лош улазак у борбу. Изгубио сам бодове наивно из акције која ми је била позната и коју је он чекао и дочекао. Мислио сам да имам шансу, а на крају ме је изненадио, направио бодове у партеру и то више нисам могао да стигнем - рекао је Хуклек.

Хрват је прву рунду изгубио са 6:0 у другој је због пасивоности Зурабија добио један поен, али у партеру није могао да уради ништа.

- Била је тактика завући руку и пробати да направим бодове у партеру. Покушао сам, али једноставно се противник добро затворио и нисам успео. Он је, да тако кажем, љигав борац и пуно је искуснији од мене. Он кажњава сваку грешку противника, а ја сам је нажалост брзо направио. Наравно да сам тужан, али идемо даље - поручио је Хуклек, а пренео је "Индекс".

Датунашвили је после меча имао поруку за Србију. Иначе, његова медаља је шеста за наш олимпијски тим у Токију.

(Мондо спорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)