ЊЕГОВА СМРТ ПОТРЕСЛА ЦРВЕНО-БЕЛЕ Звезда се емотивно опростила: "Говорио је да је наш клуб симбол и стуб српства, вечна му слава!"

Новости

04. 08. 2021. у 15:13

"Актуелни амбасадор Србије у Русији, просављени писац, новинар, војнополитички аналитичар и велики навијач Црвене звезде - Мирослав Лазански, преминуо је данас у 71. години живота", пише у опроштају црвено-белог клуба.

ЊЕГОВА СМРТ ПОТРЕСЛА ЦРВЕНО-БЕЛЕ Звезда се емотивно опростила: Говорио је да је наш клуб симбол и стуб српства, вечна му слава!

Фото: Н. Скендерија

Звезда је у опроштају прво кратко навела основне податке из биографије Мирослава Лазанског:

"Лазански је рођен 18. септембра 1950. године у Карловцу, где је завршио основну школу. Средњу стручну спрему стекао је у Требињу, а Правни факултет је завршио у Загребу.

У Београд се преселио 1991. године и почео да пише за дневни лист Политика. Осим тога, писао је и за листове Политика експрес, НИН, Вечерње новости, Старт, Катимерини, Дајмонд викли и Секјуритаријан.

Написао је седам књига и аутор је десетак телевизијских серијала.

Извештавао је из ратова у Авганистану, Бејруту, Чеченији, Заиру, Либану, из ирачко-иранског сукоба, током операције Пустињска олуја, за време рата у Босни и Херцеговини, Словенији, Косову и Метохији, Либији.

Именован је за амбасадора Србије у Москви у јулу 2019. године, а исте године добио је награду града Београда за новинарство", пише на сајту Звезде, а клуб се у опроштају на крају клуб осврнуо на приврженост Лазанског црвено-белим бојама:

"Лазански није крио да су му црвено-беле боје у срцу. Често је у јавним наступима говорио похвално о клубу за који навија и истицао да је Црвена звезда симбол и стуб српства. Био је редован и радо виђен гост на Маракани, а многе његове изјаве у којима је истицао љубав према нашем клубу ће се памтити. 

Нека му је вечна слава!"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)