НИНА РАДОВАНОВИЋ ОПТИМИСТА: Србија ће имати медаљу у женском боксу на наредним Играма

Новости онлине

01. 08. 2021. у 08:13

СРПСКА репрезентативка у боксу Нина Радовановић рекла је данас да се није штедела у четвртфиналном мечу на Олимпијским играма у Токију и да је "оставила срце на рингу", и обећала да ће Србија имати олимпијску медаљу у женском боксу на Играма.

НИНА РАДОВАНОВИЋ ОПТИМИСТА: Србија ће имати медаљу у женском боксу на наредним Играма

Фото: АП

"Ово је прва противница која је толико радикално виша од мене. Покушавала сам да наметнем свој ритам, али много ме је опструисала својим наслањањем, гурањем и држањем. То ми је одузело много енергије кад изађем из клинча, да наставим одмах агресивно", рекла је Радовановић, преноси Олимпијски комитет Србије.

"Мислим да је само ствар рутине, да ми треба још два, три меча овог типа, да бих нашла начин борбе за високе противнице", додала је она.

Српска боксерка Нина Радовановић елиминисана је у четвртини финала Олимпијских игара.

Она је гласовима судија изгубила борбу против такмичарке из Кинеског Тајпеја Хуан Сјаовен, актуелне светске шампионке.

"Није ме угрозила физички, да смо боксовале оно што је мени познатије - десет рунди, сигурно би био мој меч. Потребна је нека врста адаптације на целу причу. Дала сам свој максимум сигурно, нисам се штедела, оставила сам срце на рингу. Очигледно треба још мало искуства, ипак смо ми млади у овом олимпијском боксу", рекла је она.

Радовановић је истакла да је задовољна својим наступом у Токију и навела и да је само учешће била привилегија.

"Самим тим што сам стигла до четвртфинала, говори да ја могу, да не кажем да се кладим, али да обећам да ће Србија имати олимпијску медаљу у женском боксу на наредним Олимпијским играма", рекла је Радовановић.

"Ја сам напомињала више пута у медијима да је пик моје форме та 2024. у Паризу, али да ми је ово сјајна увертира. Супер је што сам све ово осетила, сада знам на чему треба да радим, тако да ће то онда бити све бриљантно", закључила је она.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)