ЗАШТО ЈЕ НОВАК ОДУСТАО ОД МИКСА: Исцрпљеност је само један од разлога, у питању је повреда рамена?

Novosti online

31. 07. 2021. у 11:48

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић враћа се из Токија без медаље, а разлог за предају меча за бронзу у микс дублу је повреда рамена?

ЗАШТО ЈЕ НОВАК ОДУСТАО ОД МИКСА: Исцрпљеност је само један од разлога, у питању је повреда рамена?

ФОТО: Тањуг

Дуга и напорна сезона узела је данак, а ми смо можда и превише очекивали од човека који нам је претходних деценију и по донео небројено много радосних тренутака.

Ноле је прво изгубио драматичан меч од Пабла Карењо-Бусте и тако изгубио бронзу у синглу, а онда није могао на терен са Нином Стојановић у микс дублу.

Повукао се из друге борбе за медаље, а иако су сви помислили да је једноставно преморен после свега што је прошао не само у Токију, већ и целе ове сезоне, то није разлог за повлачење. 

Свакако да је премор био огроман, али Новак није могао да наступи у мечу јер се повредио! 

Како се наводи он је због повреде десног рамена морао да пропусти борбу за бронзу, па је аустралијски пар Барти/Пирс узео одличје без борбе. 

Новак је самим учешћем после свих напора које је имао у претходним месецима показао колико је велики спортиста и колико му значи олимпијски дух. Остаје нам само да се надамо да ће се опоравити и напунити батерије до Ју-Ес опена. Златни слем није више у игри, али календарски јесте а како је јуче изјавио Миша Зверев, Новак ће сигурно из овога изаћи јачи.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)