АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ПОСЛЕ БРАВУРА У СЛОВАЧКОЈ: "Знао сам где ће да шутира, радио сам анализу са тренером"

М. БЛАЖИЋ

31. 07. 2021. у 08:00

БОРИО се Партизан у Дунајској Стреди и са много бољим ривалом од оног на којег се намерио седам дана раније у Београду, али и са својим "демонима".

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ПОСЛЕ БРАВУРА У СЛОВАЧКОЈ: Знао сам где ће да шутира, радио сам анализу са тренером

ФОТО: ФК Партизан

Они су очигледно више гурали Станојевићеве изабранике ка одбрани капитала него ка новој сигурној и ауторитативно избореној победи, а такав приступ је могао да се освети у неколико наврата. И сваки пут када је било густо појављивао се млади голман Александар Поповић (21) као спасилац.

Он је на свом ватреном крштењу на међународној сцени одрадио апсолутно све што је било до њега да мрежа црно-белих остане нетакнута и после 682 минута, а одбраном пенала у 80. минуту је покопао све наде домаћина да би могао да стигне до преокрета (2:0).

- Честитам играчима и целом тиму на победи. Има притиска увек, због Стојкета огромног, легенда је клуба, плус и због Партизана. Увек се тежи победама и само се то рачуна - истиче Поповић.

Код одбране пенала је значајну улогу одиграла и припрема пре утакмице са тренером голмана.

- Не бих истицао себе, најбитнија нам је следећа утакмица. Сад можемо мало да славимо и одмах се окрећемо Вождовцу. Радио сам анализу са тренером Јовшићем, знао сам, отприлике, где шутира пенал, само је било питање тајминга. И - то је то. Осетио сам да ће ту, одлучио сам да идем на ту страну.

Поповић је имао прилику да покаже своје голманске квалитете највише због "лабавијег" приступа остатка тима.

- Никад се не зна у Европи, те утакмице знају да буду веома незгодне. Имали смо предност и знали смо да би требало да будемо стрпљиви. Имали смо мало лошијих 15 минута, срећом све се завршило онако како смо желели.

После свега остаје и даље упечатљив податак да црно-бели заједно са припремним мечевима већ на седам утакмица нису примили гол.

- То је заслуга не само нас позади, већ и нападача и везиста - добрим пресингом одаље противника од гола. Победа је свакако дупло већа кад се не прими гол.

Следећи ривал у Европи је значајно јачи и представља много већи изазов.

- Сигурно је да Сочи неће бити лаган противник. Незгодни су. Руси увек играју чврсто и тврдо. Имамо искуство, играли смо са доста руских екипа на припремама. Имамо шансе за пролаз, сигуран сам да са сваким можемо да играмо - закључио је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)