ЗА НОВИ ТЕРЕН 2О МИЛИОНА: ФК Слога из села Десимировац код Крагујевца добија нови стадион

М.Луковић

29. 07. 2021. у 17:08

ПОСЛЕ готово девет година подстанарских мука, ФК Слога из Десимировца код Крагујевца, добија нови стадион.

ЗА НОВИ ТЕРЕН 2О МИЛИОНА: ФК Слога из села Десимировац код Крагујевца добија нови стадион

ФОТО: Крагујевац/Градска управа

Градњу финансира град Крагујевац, радови су већ почели а само за нови фудбалски терен из градске касе издвојено је око 20 милиона динара.

У другој фази градиће се и управна зграда, паркинг и трибине са око 350 места. Мештанима овог шумадијског села, са око 2.500 становника, подршка градске управе значи опстанак младих на селу, развој спорта и очување једног од најстаријих сеоских клубова у Србији,али и некадашњој Југославији.

Захваљујући ентузијазму руководства ФК Слога, помоћи мештана, успели су, кажу да "преживе" готово девет година подстанарских мука и очувају клуб-за будуће нараштаје. Без  некадашњег стадиона  остали су пре готово девет година,у поступку реституције. Онда су утакмице играли у Крагујевцу, тренирали на разним теренима и у другим местима.

- Захвални смо градској управи што су препознали наше потребе и жељу  да очувамо клуб,  младе усмеримо ка спортским активностима,оформимо нове селекције. Жеља нам је и да клуб постане квалитетна регрутна база младих играча. Град ће финансирати комплетан пројекат а ми ћемо помоћи колико год можемо - каже Милорад Марковић,председник ФК Слога.

АФИРМАЦИЈА СПОРТА

ФК „Слога“ тренутно се такмичи у Првој градској лиги, али су им амбиције далеко веће. Подсећају да су некада били и у савезном рангу такмичења.

Члан градског већа за спорт, Предраг Стевовић,наводи да је основни циљ  афирмација спорта у руралним срединама и да се на томе посвећено ради и улаже у спортску инфраструктуру.

Град је прошле године поклонио плац за нови спортски терен у Десимировцу,а недавно су почели  радови и изградња новог стадиона на тој парцели. Том приликом градоначелник Крагујевца Никола Дашић казао је да су оваква улагања итекако потребна, јер да би неко остао да живи у селу, поред основне инфраструктуре, потребни су и други садржаји,пре свега спортски. Град ће улагати у развој села,а нови стадион ће испуњавати потребе не само ФК Слога из Десимировца, него и околних села.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)