ДРАГАН ЈОВИЋ ИЗ ТОКИЈА: Ретко која земља подржава спорт као наша - Уложила је у спортисте, а они јој враћају медаљама (ВИДЕО)

Novosti online

28. 07. 2021. у 10:37

ДРАГАН Јовић, тренер теквондискиња, које су освојиле медаље на Олимпијским играма у Токију, говорио је о великом успеху наших спортисткиња, као и о великој подршци државе спорту.

ДРАГАН ЈОВИЋ ИЗ ТОКИЈА: Ретко која земља подржава спорт као наша - Уложила је у спортисте, а они јој враћају медаљама (ВИДЕО)

ФОТО: ЕПА

- Ја се политиком уопште не бавим, али оно што сви морају да знају и треба да буду отворени кад се о спорту ради, ретко која земља подржава спорт као наша, ретко у којој земљи се улаже овако као што се улаже код нас. Зато ми је много драго што враћамо држави резултатима, много ми је драго што се овако спорт види у медијима и што се на овакав начин представља спортски резултат. Имамо много проблема са друге стране, имамо много деце која крећу неким лошијим путем, мислим да спортисти треба да им буду узор и мислим да је држава одабрала прави начин на који може да их скрене са странпутице, а ми као репрезенти спорта морамо да се потрудимо, да дамо све од себе, да будимо прави пример, што спортисти и раде – рекао је Јовић у Јутарњем програму Прве телевизије.

- Држава је уложила у спортисте, спортисти враћају медаљама и мислим да је то врло корисно за нашу земљу. Чуо сам најаву о наградама и бенефитима које дају разне државе, ја знам да тога тренутно нема у нашем спорту, питање је колико би имали такмичара и колико би успели да испливамо јер наш спорт је релативно мали. Ако не узмемо медаљу на Олимпијским играма питање је да ли би нас звали у емисију, светска и европска медаља трају неколико дана, али олимпијска медаља је вечност. Да нема неког да нас прати, а када немате спонзоре, немате неке финансијере, држава је једина која може да одржи спорт и то наша ради и хвала јој велико на томе. Ко каже другачије, мислим да не говори истину – казао је Јовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића