АРУНОВИЋ И МИКЕЦ: Показали смо квалитет али жалимо за бронзом

Новости онлине

27. 07. 2021. у 09:06

Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец рекли су да је данашње освајање четвртог места у миксу ваздушним пиштољем на Олимпијским играма у Токију одличан и реалан резултат, али да жале што нису успели да освоје бронзану медаљу.

АРУНОВИЋ И МИКЕЦ: Показали смо квалитет али жалимо за бронзом

Фото: Nebojsa Parausic

"Освојили смо четврто место у заиста јакој конкуренцији. Да смо у овом моменту могли да направимо бољи резултат, направили бисмо. Свакако смо потврдили квалитет заузимањем четврте позиције на највећем светском такмичењу. У првом делу квалификација смо иза себе оставили изузетно квалитетне репрезентације и потврдили да смо уиграна екипа. Нажалост, данас није био тај дан", рекла је Аруновић, пренео је Олимпијски комитет Србије.

Аруновић и Микец су у квалификацијама изборили меч за бронзу, у коме су изгубили од украјинског пара Олене Костевич и Олеха Омелчука са 12:16. Злато је освојио микс Кине.

"Поредак је исти као и на Светском првенству, Кина, Русија, Украјина и ми. СП се одржавало пре три године, што значи да држимо ниво такмичарског наступа, иако нам је ово била премијера на Олимпијским играма. Направили смо добар посао, нажалост фалила је само завршница. Честитам тиму Украјине који је био бољи за нијансу", навела је Аруновић.

Микец је рекао да је желео медаљу, као и да је тим показао да припада светском врху.

"Покушавам да сумирам утиске са данашњег такмичења. Имао сам велику жељу за освајањем ове медаље. Квалитетан смо тим, јако смо се добро борили у квалификацијама. Показали смо да припадамо самом светском врху. У финалу смо се враћали у неколико наврата. Мислим да сам и ја могао да пружим више, требаће ми мало времена да све процесуирам. Жао нам је што данас нисмо победили Украјинце, стари су нам дужници, али то је спорт", навео је Микец.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)