НАДАМО СЕ МЕДАЉИ: Шпановићка поручила - Волела бих да потврдим колико и за шта сам спремна

Novosti online

26. 07. 2021. у 22:00

ТРОФЕЈНИ тренер Горан Обрадовић прижељкује да атлетичари у Токију освоје макар једну медаљу.

НАДАМО СЕ МЕДАЉИ: Шпановићка поручила - Волела бих да потврдим колико и за шта сам спремна

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Његова пуленка Ивана Шпановић није хтела ништа да обећава, мада би волела да се понови Рио 2016. када је Србији донела бронзану медаљу. Остали наши адути, бацачи кугле Армин Синанчевић и Асмир Колашинац, као и Марија Вученовић у бацању копља верују да могу до финала.

- Очекујемо да наши атлетичари достојно репрезентују земљу, да дају максимум, ако је могуће да остваре личне рекорде, а што се тиче пласмана, он не зависи само од њих, већ и од конкуренције. А потајно се надамо бар једној медаљи - нагласио је на Аеродрому "Никола Тесла" трофејни тренер Горан Обрадовић.

Ивана Шпановић, која са својом екипом путује у четвртак, нагласила је да је пресрећна што ће четврти пут бити члан олимпијског тима. Истакла је да су сви били под тензијом због одлагања Игара, да су под притиском због ковида, али и да морају на све да се адаптирају.

КАЈАКАШИ ЖЕЛЕ ФИНАЛЕ

ПРЕСРЕЋНИ због одласка на Олимпијске игре били су и чланови кајакашке репрезентације: Милица Новаковић, Страхиња Стефановић и Бојан Зделар. Сви су истакли да су са нестрпљењем чекали да крену пут Токија, истичу да су максимално спремни и верују да могу да изборе финале. - Пратимо све наше спортисте, обрадовали смо се када су Микец и Богдановићева освојили медаље првог дана. То ће бити ветар у леђа и нама - истакла је Милица Новаковић.

- Нескромно би било када бих рекла да немам велике амбиције после бронзе у Рију, али од тада се свашта издешавало, и успони и падови и некако са ове тачке гледишта срећна сам што могу да причам о наступу у Токију. Не бих ништа да обећавам, нити да најављујем, мој тим и ја знамо колико сам и за шта сам спремна, тако да бих волела да на такмичењу то потврдим својим наступом - подвукла је Шпановићева.

Ивана се не оптерећује условима који ће владати у Токију. По свом старом обичају путује два дана уочи такмичења, тако да је јуче испратила Марију Вученовић (бацање копља), бацаче кугле Армина Синанчевића и Асмира Колашинца. У јапанској престоници су Драгана Томашевић (диск) и селектор Един Зуковић.

- Више волим да будем што мање у месту где су остали такмичари, јер сам сконцетрисана на свој наступ. Иначе, не оптерећујем се конкуренцијом, нити резултатима пре такмичења. Брусимо форму како бих била најбоља када је најпотребније. Обраћам само пажњу на девојке, ту убрајам и себе, које у континуитету освајају медаље. Ипак после толике паузе било ми је битно да се вратим на ниво на којем сам била пре повреда и пехова. С обзиром на то да смо успели у томе остало ми је да у Токију поновим наступ из Рија - подвукла је Шпановићева.

Њен тренер Горан Обрадовић је нагласио да ће девојке први пут скакати у 10 ујутро квалификације и финале, што може да буде један од фактора који ће одлучивати о пласману. Распложена Ивана ни о томе превише не размишља већ каже да ће бити занимљиво видети како ће се ко снаћи.

Одличну сезону имао је и Армин Синанчевић, који је сјајно бацао куглу у Дијамансткој лиги и на митинзима.

- Осам пута сам пребацивао норму и даћу све од себе да изборим финале, а онда је све могуће. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)