МИЛИЦА И БОЈАН ЗА ФИНАЛЕ, СТРАХИЊА ЗА МЕДАЉУ: Наше узданице у кајаку са много оптимизма очекују старт на Играма

В. Н.

26. 07. 2021. у 17:53

СТРАХИЊА Стефановић је највећи адут наше кајакашке репрезентације на Олимпијским играма.

МИЛИЦА И БОЈАН ЗА ФИНАЛЕ, СТРАХИЊА ЗА МЕДАЉУ: Наше узданице у кајаку са много оптимизма очекују старт на Играма

ФОТО: КСС

Стране агенције га виде као сигурног освајача медаље у једноседу на 200 м. Али, није само он узданица српске селекције. И Милица Новаковић и Бојан Зделар надају се финалним тркама, а онда је све могуће.

- Олимпијске игре су сан сваког спортисте. Веома сам срећан и узбуђен. С нестрпљењем ишчекујем почетак такмичења - истиче за сајт КСС Стефановић.

Страхиња је олимпијску визу извадио пре две године баш у Токију. Није разочаран што су Игре одложене за годину дана.

- Имали смо чак годину више да тренирамо. Покушали смо да се фокусирамо на себе и да порадимо на неким недостацима које смо имали. Заиста сам у доброј форми и мислим да ћу у Токију показати свој највећи квалитет и да ћемо најзад успети, после свега онога што се дешавало, да заборавимо целу годину и да покажемо оно што знамо - каже Стефановић.

Млади кајакаш признаје да је узбуђен и што ће ускоро ући у Олимпијско село. Дружиће се са осталим спортистима, али подвлачи да ће бити фокусиран на такмичења. Тим пре што ће дисциплина К1-200 после Токија престати да буде олимпијска.

- У фокусу ће бити само моја трка и гледаћу да се највише базирам на то. Надам се да ћу после Токија бити на овом "почасном" зиду у Кајакашком савезу, јер се на њему налазе они који су постигли одличне резултате. То је нешто што ће ме представљати овде и што ће за читав мој живот бити део историје - искрен је Страхиња.

Милица Новаковић је спремна за трке на 200 и 500 метара, које је очекују.

- Мислим да ће ове Игре у сваком случају бити специфичне. То што неће бити публике за нас није неки велики проблем, јер код нас не игра велику улогу. Нама је фокус увек на нама самима, тако да што се нас тиче то нети неки велики губитак - каже Милица за сајт КСС.

- Мислим да сам спремна и надам се да ћемо сви бити задовољни после Игара.

Новаковић ће се у Токију такмичити у једноседу на 200 и 500 метара.

- Пријављено је више такмичарки него икада у дисциплини једноседа на 500 метара.

Мислим да ће бити теже изборити финале, а у финалу као и на сваком такмичењу било то европско или светско првенство, све је могуће - подвукла је Новаковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)