ОДЛИЧЈА НАНИШАЊЕНА: Српски стрелци излазе на борилишта

Г. КЕЛИЋ

22. 07. 2021. у 21:42

ПРВЕ медаље за тим Србија на ОИ у Токију могу да засијају већ сутра и то од стрелаца. Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић (ваздушна пушка) и Дамир Микец (ваздушни пиштољ) на стрелиште излазе у суботу, прво у квалификацијама, а онда и у евентуалном финалу.

ОДЛИЧЈА НАНИШАЊЕНА: Српски стрелци излазе на борилишта

ФОТО: ССС

Дан касније ће премијеру у појединачној конкуренцији имати Милутин Стефановић и Миленко Себић (ваздушна пушка), као и Зорана Аруновић са Јасмином Миловановић у дисциплини ваздушни пиштољ.

За Зорану ће Игре у Токију бити треће по реду. У Лондону 2012. је такмичење завршила на четвртом месту, док је четири године после била 11. Пут главног рада Јапана је отишла са жељом да се из њега врати крунисана неком од одличја.

- Свако ко се квалификовао на ОИ може да буде фаворит. Све моје ривалке имају лепу спортску биографију. Стрељаштво је такав спорт да скоро свака такмичарка може да дође не само до медаље, већ и до злата - истакла је Аруновићева.

Милутин Стефановић се на олимпијском дебију у Рију такмичио само у једној дисциплини, док ће сада на "ватрену линију" изаћи три пута - ваздушна пушка (појединачно и микс са Арсовићевом), као и МК пушка тростав.

- Искуство из Рија је моја велика предност пред Токио. Упознао сам све специфичности ОИ, предности и мане које носи то такмичење. Игре су само једно велико такмичење у низу са феноменалном организацијом и нису никакав баук - нагласио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛИВЕРПУЛ ИГРА ЗА УКРАЈИНУ: Рат тема и пред финале Лиге шампиона