ЗНАМО КАКО СЕ ОСВАЈА МЕДАЉА: Милица Мандић са највећим амбицијама стигла на своје треће Олимпијске игре

Г. КЕЛИЋ

19. 07. 2021. у 19:53

ДОБРО зна Милица Мандић како је то бити олимпијски шампион, и зато би у Токију хтела да тај осећај понови. Златна теквондисткиња из Лондона 2012. у престоницу Јапана на своје треће ОИ је стигла као један од највећих адута нашег тима са 86 чланова.

ЗНАМО КАКО СЕ ОСВАЈА МЕДАЉА: Милица Мандић са највећим амбицијама стигла на своје треће Олимпијске игре

FOTO: Privatna arhiva


За то и има разлога, јер је на недавном Првенству Европе узела сребрну медаљу, док се на међународном турниру у Софији окитила златом, па тако у одличној форми дочекује Игре на Далеком истоку.

- Осећам се потпуно смирено и задовољно, јер знам да сам се максимално припремила за турнир. Због пандемијских услова нисмо били у могућности да припремни период одрадимо онако како смо то чинили ранијих година, али искористили смо максимум у целој ситуацији. Један део припрема смо одрадили у Грчкој, други у Београду, где нам је у гостима био олимпијски тим Бразила. У Токију ћемо да порадимо на још понеким детаљима, зато и смо отишли десет дана пре почетка такмичења - истакла је Мандићева, за "Новости", пред укрцавање на авион за Истанбул, одакле је био лет за Токио.

Спортисти ће, због стриктних правила око пандемије која "букти" у Јапану, бити ограничени на собу и борилишта, без могућности да се крећу изван Олимпијског села.

- То неће бити проблем за мене. На претходним Играма смо, ионако, само први дан имали слободно да мало прошетамо, фокус је увек 100 одсто на добром тренингу и добром опоравку, а исто тако ће бити и сада. Осим тога да ћемо се овог пута придржавати епидемиолошких мера, мање ћемо се и поздрављати са људима, на шта смо се већ и навикли у претходних годину дана.

Милица на татами излази 27. јула, у категорији преко 67 килограма.

- Конкуренција је страшно јака, долазе такмичарке из Кине, Велике Британије, Турске, Кореје, Француске, Мексика... Од 16 девојака које учествују њих 14 су изузетно квалитетне, а седам или осам може до злата. Спремамо тактику за сваку од њих, то смо увежбавали на тренингу и искрено се надам да ћу све то реализовати у борби - подвукла је Мандићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)