АНДРИЈА ПРЛАИНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Са овом генерацијом смо освојили много одличја, надам се најбољем

Novosti online

18. 07. 2021. у 21:11

ЈЕДАН од оних који ће рећи збогом репрезентацији Србије после Олимпијских игара је и Андрија Прлаиновић. Магични ватерполиста ће, тако, заокружити пут од Пекинга до Токија. Има двe бронзе и злато из Рија 2016. Ипак, сада је умерени оптимиста, сматра да ваља ићи од утакмице до утакмице и нада се најбољем на опроштају.

АНДРИЈА ПРЛАИНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Са овом генерацијом смо освојили много одличја, надам се најбољем

Андрија Прлаиновић / Фото М. Вукадиновић

- Разлика је велика када дебитујеш на Играма и када стављаш тачку. На прву идеш са великим узбуђењем, а на четврту мирно, јер сам све видео и доживео. Сада је сигурно другачије размишљање него 2008. Драго ми је што ћу се опростити са својом генерацијом с којом сам превалио преко леђа толико такмичења и освојио толико медаља. Са генерацијом с којом имам заиста лепе успомене. И надамо се најбољем у Токију - истиче Прлаиновић.

Због вируса корона Игре ће бити, у најмању, руку необичне.

- Очекују нас скроз атипичне Игре, потпуно другачије од других, без публике, са свим овим отежавајућим мерама. Видећемо како ћемо се снаћи и ми и други. Биће доста другачије него што је било до сада, ове мере нису наивне. Сама чињеница да ћемо с маском проводити све време, осим у соби, док спавамо, отежавајућа је околност за нормалне људе, а камоли за спортисте. Видећемо како ћемо се привикнути - наглашава Прлаиновић.

Олимпијске победнике очекује веома тежак посао да изборе четвртфинале.

СА ЈЕДНИМ ГОЛМАНОМ ИЛИ СА ДВОЈИЦОМ

НА базену ће сваки селектор моћи да рачуна на 12 играча, док ће 13. бити на трибинама.

- Исто је као пре. Није нека промена. Да ли ће селектори да се одлуче за два голмана или једног. У терену се углавном користи 12 играча, јер резервни голман ретко улази. Селектори имају прилику да одлуче за једног или два голмана - каже Прлаиновић, који ће и у наредне две сезоне да игра за француски Марсељ.

- Група је доста тешка, изједначена, осим Казахстана сви остали циљају нокаут-фазу. Видећемо у каквом ће стању доћи Аустралија, Шпанију смо видели овде, екипа која има највећи континуитет у претходне три године, Црна Гора, одлична је, Хрватска као и увек јака. Очекује нас доста занимљив турнир, доста напоран, као и увек када су Олимпијске игре - примећује Прлаиновић.

Амбиције ватерполиста су као и увек - прво место.

- Жеља је да одемо што даље, али корак по корак заиста, утакмица по утакмица, свака ће бити прича за себе и свака ће бити захтевна на свој начин. И заиста, први циљ је проћи групу. Утакмице у групи нешто могу да покажу, али не морају да значе ништа пред завршницу турнира, пред последње три утакмице - подвлачи Прлаиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)