КОМЕМОРАЦИЈА РАДОМИРУ АНТИЋУ: Његова величина није у томе шта је освојио, већ у томе што је био велики у ситницама које живот значе

Танјуг

17. 07. 2021. у 12:13

КОМЕМОРАТИВНИ скуп поводом смрти једног од најбољих српских тренера свих времена Радомира Антића одржан је у Народном позоришту у Ужицу.

КОМЕМОРАЦИЈА РАДОМИРУ АНТИЋУ: Његова величина није у томе шта је освојио, већ у томе што је био велики у ситницама које живот значе

Фото: ФСС

Некадашњи селектор А репрезентације Србије, коју је у великом стилу одвео на Светско првенство у Јужну Африку 2010, преминуо је 6. априла 2020. године у Мадриду, после кратке болести, у 72. години живота.

Како је саопштио ФСС, у присуству чланова породице, пријатеља, представника ФК Партизан и Фудбалског савеза Србије, као и великог броја спортских радника из целе земље, одата је последња пошта човеку који је оставио неизбрисив траг у српском, југословенском, европском и светском фудбалу.

У име свих Ужична који воле фудбал, од Радомира Антић опростио се потпредседник УО ФК Слобода Немања Нешић.

"Говорити о Радомиру Антићу у име клуба у коме је поникао, заправо је прича о деценијама блискости, емоција и љубави. Његова величина није у томе шта је освојио, већ у томе што је био велики у ситницама које живот значе. У чињеници да је испред градске кафане његов сто увек био најпунији. У томе што је са пажњом слушао своје Ужичане људе из околних села како му говоре какву тактику треба да постави у Јужној Африци", рекао је Нешић.

Фото: ФСС

 

"Радомир је изузетан пример особе која без обзира на звезду на коју се попела, није заборавила камен са којег је поникла. Као поука и као пример за друге. Његова одлука да за вечну кућу не одабере ни Мадрид ни Алеју великана у Београду, већ гробље у Ужицу, више је него довољан разлог да ужички фудбалски храм добије име по Радомиру Антицћу. Од данас па убудуће, све фудбалске бајке исписујемо на стадиону „Радомир Антић“. Због Радомира, због Ужица, због Слободе“, закључио је Нешић.

После приказаног филма о каријери Радомира Антића, присутнима се обратио председник ФК Партизан Милорад Вучелић.

"Када говорим о Радомиру Антићу, увек ми је испред очију та предивна слика његове породице коју сам имао срећу и задовољство да упознам, да видим његове дивне унуке како у дресовима Партизана трче по Мадриду, ту њихову огромну љубав према црно-белој боји. Антићева оданост породици и дух заједништва којем је тежио, најбоље су дошли до изражаја када је био на функцији селектора репрезентације Србије, којој је вратио култ и подигао је на пиједестал. Он је један од ретких Партизановаца који о Партизану никада ниједну ружну реч није рекао", рекао је Вучелић.

"Све трофеје и признања које је освојио током каријере оставио је тамо где је радио, а решио је да своје вечно пребивалиште пронађе у својој отаџбини, у свом Ужицу. И то довољно говори о Радомиру Антићу као људској и спортској величини. Хвала му на свему што је урадио за Партизан и српски фудбал. Вечна слава непревазиђеном Радомиру Антићу“, поручио је Вучелић.

Фото: ФСС

 

Испред Фудбалског савеза Србије, последњем испраћају Антћа присуствовали су заменик председника Ненад Бјековић и генерални секретар Јован Шурбатовић.

"Антара је оставио дубок траг у српском фудбалу, али и код мене лично. Када сам пре годину дана чуо ту ужасну вест из Мадрида, осетио сам огромну тугу јер сам изгубио блиског пријатеља. Људи то не знају, мене и Радомира веже много заједничких успомена из играчких и тренерских дана. Напустио нас је велики човек, српски фудбал је изгубио свог амбасадора у свету. За нас је то ненадокнадив губитак у овом тренутку. Велики људи одлазе, иза њих остају дела", рекао је за сајт ФСС Ненад Бјековић.

Фото: ФСС

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)