НИНА РАДОВАНОВИЋ ПРЕД ПУТ У ТОКИО: Без помоћи Александра Вучића и Боксерског савеза не бих отишла на ОИ

Novosti online

16. 07. 2021. у 15:24

НИНА Радовановић биће прва Српкиња која ће учествовати на олимпијским играма и представљати Србију у боксу. Захваљујући председнику државе Александру Вучићу и боксерском савезу Србије обезбеђена су у последњи час неопходна финансија средства иначе сад тренерима у недељу кренути на далеки пут.

НИНА РАДОВАНОВИЋ ПРЕД ПУТ У ТОКИО: Без помоћи  Александра Вучића и Боксерског савеза не бих отишла на ОИ

ФОТО: Боксерски савез Србије

- Посебан осећај је када представљате своју земљу, понесете заставу и будете међу спортом елитом. Уверена сам да ћу свој задатак урадити на прави начин - истакла је Нина Радовановић, данас после тренинга у Кошутњаку, где одрађује завршне припреме, после спаринга које је обавила у Бугарској.

Она ће се такмичити у категорији до 51 килограм, а како истиче, противнице углавном познаје.

- Од нас 26, знам бар 70 одсто ривалки и отприлике знам како ћу се кретати са њима. Видећемо, доста ће зависити и од жреба. Надам се да ће ми се мало и срећа осмехнути, на неким последњим такмичењима нисам је имала, ако изузмемо то што сам на крају изборила визу као прва на светској ранг листи. Ја сам зрео борац, бавим се боксом више од 10 година и негде је примерено да ми се у скоријем периоду и деси неки резултат - поручила је Нина.

Радовановићева истиче да јој корона протоколи и недостатак публике неће представљати проблем.

- Ми смо претходних годину дана на турнирима имали приближно исте услове организације као што нас чекају у Токију, без излазака и јасне руте. Доста сам се адаптирала на тај концепт и бићу фокусирана на мечеве. Биће времена за уживање после.

Посебну захвалност онај је изразила председнику Србије Александру Вучићу и Боксерском савезу Србије.

- Велико хвала председнику Александру Вучићу  Када је ОКС рекао да нема довољно средстав, председник Србије је реаговао и обезбедио неопходне финансије за мене и мој тим. Тај осећај је заиста посебан. Хвала и Боксерском савезу Србије и њеном челнику Боровчанин у, који је доста учинио за мене на овом путу за Токио. Надам се да ћу се одужити медаљама у периоду који наступа. Треба да се истакне да Савез ради све боље, бокс је годинама био скрајнут, поготово где сам ја као жена на неки начин била дискредитована када су у питању моји резултати и од саме јавности. Сада се то мења и ту смо да рушимо предрасуде и донесемо резултат - закључила је Нина Радовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)