СРБИН ОСУЂЕН НА 11 ГОДИНА: Несуђени репрезентативац Шведске фудбалску каријеру заменио криминалном

Novosti online

14. 07. 2021. у 19:12

НЕСУЂЕНИ репрезентативац Шведске у фудбалу, Илија Јурковић, осуђен је на 11 година затвора због умешаности у криминалне радње и то као један од високопозиционираних официра боса Шихаба Ламурија, пише Телеграф.

СРБИН ОСУЂЕН НА 11 ГОДИНА: Несуђени репрезентативац Шведске фудбалску каријеру заменио криминалном

ФОТО: Твитер

Сам Ламури, за кога шведска полиција тврди да је један од најопаснијих људи у тој земљи, осуђен је на 17 година робије, а дугогодишње затворске казне добили су и остали чланови ове групе.

Илија је добио 11 година затвора због помагања у покушају убиства, неколико тешких кривичних дела и отмицу! Наиме, Србин је био тај који је наводно договарао цене за убиства и да је цена била око 1,5 милиона шведских круна.

Јавност у Шведској се и данас пита како је Јурковић од потенцијалног репрезентативца дошао до тога да буде члан мафије, а као прекретница наводи се почетак јула 2014. године када је у једном пријатељском мечу покидао лигаменте.

У то време у први тим АИК-а је закорачио и Александер Ајзак, садашњи играч Сосиједада и репрезентације Шведске, што је Јурковићу одмогло да се "пробије." Додуше, био је и неопрезан са рехабилитацијом.

- Да сам прескочио тај меч, сигурно бих постао нешто - рекао је у једном интервјуу Јурковић, који је 2017. дефинитивно окренуо леђа спорту. Мада медији пишу да је између 2014. и 2017. водио двоструки живот.

Јурковић је у то време оптужен и за убиство, али је на крају ослобођен оптужби. Затим, 2015. је неко покушао да га убије.

- Седео сам на клупи у центру када је један момак пришао и почео да пуца у мене из ватреног оружја. Добио сам шест хитаца у ноге и један у руку - рекао је Јурковић који је недуго затим изгубио једног од блиских пријатеља. Тачније, убијен је.

Јурковић је и даље био у фудбалу, потписао је за Васалунд и играо је одлично. Чак је и клуб бележио добре резултате, да би Србин у међувремену само нестао. И то после два тренинга у 2017. години.

- Само сам престао да играм, ником ништа нисам рекао. Нисам се јављао ни агенту. Био сам фокусиран на друге ствари. Одлучио сам да с..ем по фудбалу и то ме је, на крају коштало.

Јурковић је од 2017. до 2019. неколико пута хапшен због ношења оружја (пиштољ, нож), а почетком 2020. гдоине већ је иза себе имао одлежане две затворске казне због прања новца, ношења оружја, и поседовање лаких дрога.

Јурковић и његова банда су пали када је полиција енкриптовала њихове телефоне и кренула да их прати. Све оно о чему су се договарали било је у поседу полиције.

Шихаб Ламури је одлучио да убије ривала из друге банде која је била одговорна за убиство Илијиног пријатеља 2017. годионе, али пре него што је убиство извршено полиција их је похватала.

Осим Ламурија и Јурковића, суд је осудио још шесторицу чланова банде. Међу њима су и двојица награђиваних репера Јасин Махамуд и Хавал Халил. Први је осуђен на 10 месеци затвора због припреме за отмицу, а други на две и по година. Сви остали су добили двоцифрен број година.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)