ПЕТ РАЗЛОГА због којих су сви мрзели Енглеску на Еуро 2020

Novosti online

13. 07. 2021. у 12:26

ИТАЛИЈА је освојила титулу на ЕУРО 2020, а готово цео свет навијао је за њих против Енглеске, што се готово никада није догодило.

ПЕТ РАЗЛОГА због којих су сви мрзели Енглеску на Еуро 2020

Тањуг

Аверзија према Енглезима натерала је чак и оне који нису велики љубитељи Италије и тамошњег фудбала да навијају за Азуре. 

Многи би изнели чињеницу да је Горди Албион сам навукао мржњу на себе посебно након пенала који им је против Данаца досуђен. Новинар Чарли Паркер-Турнер написао је на Колосус блогу текст са насловом "Пет разлога зашто сви мрзе Енглеску на Еуро 2020". 

Тањуг

Фоотбалл’с Цоминг Хоме

Песма бенда Тхе Лигхтинг Сеедс ујединила је Енглеску, а нервирала читав свет. Фраза о повратку фудбала кући хранила је навијаче на Острву. Међутим, многима је то и засметало, јер да би се фудбал вратио кући, требало би прво да некада пре тога стигне, а потом и оде од куће. Енглези су једном приликом били шампиони света, давне 1966. године, шампиони Европе никада нису били. 

Тањуг

Енглеска је готово све мечеве играла кући. 

Упркос томе што је Еуро 2020 игран у 11. земаља, статус правог домаћина имала је само Енглеска. Играли су утакмицу четвртфинала против Украјине у Риму, све остале су одиграли на Вемблију. Док су готово све репрезентације током такмичења пропутовале од 1000 до 13 хиљада километара. 

ФОТО: Тањуг

Звиждање противничким химнама 

Навијачи Енглеске су редовно звиждали противничким химнама, што је додатно нервирало остатак света. УЕФА је јасно ставила до знања да не прихвата такво понашање, али то је учињено превише касно. 

Фото: АП

Историја 

- Занимљиво је и до да многи мрзе енглеску репрезентацију због колонизаторске прошлости, али руку на срце нису једини који вуку те репове. Такође, Енглеска репрезентација клечала је на сваком мечу у знак подршке покрету Блацк ливес маттерс. Иако данас Албион има најшареноликији профил играча у националној селекици прошлост многи не желе да забораве. 

FOTO: AP

Зато што је то Енглеска

Када питате навијаче за кога су навијали у финалу кажу "за Италију, не зато што их волимо, него зато што им је противник Енглеска!" Не постоји рационално и логично објашњење, али чини се да је "хејт" према енглеској репрезентацији данас ин... 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)