ФАВОРИТИ ЗА МЕДАЉУ: Српски баскеташи отпутовали на Игре

Н. И.

12. 07. 2021. у 21:23

ПОСЛЕ српских веслача, који су отпутовали у Јапан и одмах се срели са проблемм вируса корона, јуче је на Олимпијске игре отишла и друга група наших спортиста. То је екипа баскета "три на три", а Србија је један од фаворита на олимпијском турниру.

ФАВОРИТИ ЗА МЕДАЉУ: Српски баскеташи отпутовали на Игре

ФОТО: КСС

Интересантно је да ће баскеташи прво бити смештени у граду Каратсу, на посебном режиму аклиматизације. Нашу екипу ће на Играма да представљају селектор Горан Војкић и играчи Дејан Мајсторовић, Александар Ратков, Михаило Васић, и резерве Марко Савић и Стефан Којић, док ће се Душан Домовић Булут саиграчима придружити накнадно.

- Путујемо у доброј атмосфери, али и доброј форми. Очекујемо да у Каратсуу наставимо са квалитетним радом и да се још боље уиграмо за наступ на Олимпијским играма, који сви жељно ишчекујемо. Ово је тренутак који смо чекали дуго времена и даћемо све од себе да остваримо што боље резултате - рекао је Дејан Мајсторовић.

Селектор Горан Војкић, који ће предводити репрезентацију на историјском првом наступу на Олимпијским играма, истиче да су сви играчи спремни за наступ на највећој сцени.

- У априлу смо почели завршне припреме за наступ на Олимпијским играма и припремни камп обавићемо у граду Каратсуу, где нас очекују сјајни услови и домаћини. Изузетан посао је урађен током тренажног процеса, што је заслуга целог стручног штаба "3x3" репрезентације. Током припремног кампа нас очекују аклиматизација, тренинзи и утакмица коју ћемо одиграти против репрезентације Јапана. Дугујемо огромну захвалност Олимпијском комитету Србије и Кошаркашком савезу Србије за услове које смо имали током припрема и надам се да ћемо се као екипа одужити свима резултатом који се очекује од нас - каже Војкић.

Први меч у групној фази такмичења баскеташе очекује 24. јула, а противник ће бити селекција Кине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)