ЈЕДНАЧИНА СА ТРИ НЕПОЗНАТЕ: Александар Станојевић на слатким мукама пред старт сезоне Партизана за шест дана

Милан Блажић

11. 07. 2021. у 09:30

ЧЕТИРИ контролне утакмице у Словенији послужиле су Александру Станојевићу добро да види ко је колико од играча напредовао у припремном периоду, ко би од староседелаца могао да искочи у односу на прошлу сезону, а ко од новајлија да донесе позитиван импулс, али решење једначине за премијеру у Суперлиги у суботу против Пролетера у Новом Саду није добио.

ЈЕДНАЧИНА СА ТРИ НЕПОЗНАТЕ: Александар Станојевић на слатким мукама пред старт сезоне Партизана за шест дана

Фото ФК Партизан

После свега виђеног на утакмицама против Муре, Копра, Краковије и Ростова делује да су његове муке око састављања стартних 11 слатке и да црно-бели поседују материјал који би и без додатних појачања требало да буде конкурентан највећем ривалу и спреман за европске изазове.

Оно што је сасвим извесно, иако је тим који се супротставио Ростову од првог минута "нацртан" за стартне такмичарске утакмице је то да је бар једна промена против Пролетера неминовна, а односи се на бонус играча. Поред тога Станојевићева изјава приликом подвлачења црте под припреме у Птују да још не зна тим за премијеру у Новом Саду јасно указује да дилема има још, а утисак је да се оне односе на голмана и задњег везног.

Кренимо редом, гужва на гол линији је идентична оној која је постојала и прошле сезоне, са том разликом да Александар Поповић више нема плус у виду статуса бонус играча, док борбу за стартну позицију заоштрава неизвесност око потенцијалног трансфера капитена Владимира Стојковића у Саудијску Арабију. Уколико Стојковић остане у Хумској реално је очекивати да он представља последњу брану противничким нападачима, док би у случају његовог одласка предност имао Немања Стевановић.

Друга поприлично велика непозната у Станојевићевој једначини односи се на позицију задњег везног где за два места равноправно конкуришу три фудбалера. Александар Шћекић и Саша Здјелар су годинама заједно, добро су уиграни, а померање Милоша Јојића "ниже" у везном реду, оставља простор да сва тројица равноправно конкуришу за два места.

Трећа дилема, на боку у офанзиви, односи се превасходно на европске утакмице, пошто ће сходно правилу о бонус играчима Немања Јовић у Суперлиги извесно имати предност у односу на Данила Пантића. Натхо и Лазар Марковић би требало да представљају сигурицу на старту сезоне, а улазак у форму Филипа Холендера, који се одмарао до пре два дана би могао додатно да закомпликује ситуацију у офанзиви.

Када је најистуренији део тима у питању јасно је да Рикардо Гомеш тренутно нема алтернативу, али је исто тако приметно да би сјајни 17-годишњи Марко Миловановић могао да "краде" минуте тамнопутом нападачу пошто је у Словенији погађао кад је хтео и са три гола у две утакмице приморао Станојевића да озбиљно размисли о његовом ранијем гурању у ватру.

ЖИВКОВИЋ

НА позицији десног бека је током прошле сезоне био неприкосновен Александар Миљковић и тако ће извесно бити и у прве две утакмице у сезони, али је велико питање да ли ће тако и остати. Марко Живковић се у Словенији наметнуо стручном штабу коректном дефанзивом и значајним доприносом у офанзивним акцијама, али се његов тренутни проблем не односи на форму, већ на чињеницу да ће због картона зарађених својевремено у Војводини морати да пропусти прву утакмицу квалификација Лиге конференције против Дунајске Стреде у Београду 22.јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)