МИЛОШ ВАСИЋ СЕ ОПОРАВЉА: До 15. јула у карантину, биће спреман за трку 24. јула?

С. К.

10. 07. 2021. у 08:48

ВЕСЛАЧИМА дани у карантину постају колико-толико занимљивији. После дугих преговара челници хотела дозволили су да се унесу ергометри како би Јована Арсић (скиф) и Мартин Мачковић, партнер Милоша Васића у двојцу, могли да тренирају.

МИЛОШ ВАСИЋ СЕ ОПОРАВЉА: До 15. јула у карантину, биће спреман за трку 24. јула?

FOTO: M. Vukadinović

- Милош је и даље у хотелу за спортисте који су позитивни на ковид 19. Тамо ће остати до 15. јула, када ће напустити карантин. Ми ћемо вероватно остати у нашем хотелу до 17.

Иначе, Васић се добро осећа, четири дана нема температурu, вежба онолико колико су му доктори дозволили. После изласка из карантина очекују га детаљни лекарски прегледи. Ако све буде океј, мислим да ће бити спреман за трку, која је на програму 24. јула. У супротном, мораћемо да тражимо друго решење - истиче у телефонском разговору за "Новости" селектор веслача Никола Стојић.

Оно што легендарног веслача теши јесте то што Арсићева и Мачковић могу да вежбају на ергометру.

- Водила се велика дипломатска борба да би строги Јапанци попустили и дозволили да се унесу ергометри. У преговоре су били укључени наша амбасада, ОКС и МОК. У посебној просторији су смештени ергометри. Између те просторије и моје собе је стаклени зид, дозвољено нам је да отворимо врата како бисмо комуницирали током тренинга. Видим да су и даље у форми, веслали су добро, тако да се надам да ћемо бити спремни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)