ПАТРИЈАРХ ПРИМИО ВАТЕРПОЛИСТЕ: Благослов пред ОИ (ВИДЕО)

Novosti online

09. 07. 2021. у 18:46

ПАТРИЈАРХ Српске православне цркве Порфирије угостио је ватерполисте које је благословио пред пут на Олимпијске игре у Токију, уз поруку да ће успех сигурно постићи ако буду јединствени.

ПАТРИЈАРХ ПРИМИО ВАТЕРПОЛИСТЕ: Благослов пред ОИ (ВИДЕО)

ФОТО: Танјуг

Председник ВСС Виктор Јеленић патријарху Порфирију поклонио је плакету, док је капицу са бројем два поклонио капитен Филип Филиповић.

Патријарх је ватерполистима поручио да постићи успех не зависи само од тога колико су они добри, него и од тога ко је с друге стране. Како је појаснио, ти који су са друге стране нису непријатељи, већ учествују у играма уз дух такмичења ко ће бити бољи.

Патријарх каже и да је смисао такмичења да будемо бољи од себе, а да у победи препознајући другог препознамо да је и тај други, иако је изгубио, учествовао у радости наше победе.

- Олимпијске игре су борба за врлину - поручио је патријарх и навео да је у преводу античке пословице на српски "У здравом телу, здрав дух" изостављено да је потребно молити се за здрав дух у здравом телу.

- Из те пословице извлачимо закључак да је циљ игара исказивање врлине, а Олимпијске игре су место где се слави врлина.

Пожелео је успех ватерполистима, уз поруку да буду бољи од себе и уз молитву Богу да резултат буде најбољи.

- Ако будете као један организам, успех је загарантован - поручио им је патријарх уз жеље и молитву да се врате са медаљом.

У Патријаршији су били и други чланови ВСС, као и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)