ОГЛАСИО СЕ БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Милош тешко, за Соњу верујемо да ће играти

Танјуг

06. 07. 2021. у 15:40

СРПСКИ веслач Милош Васић био је позитиван на вирус корона по доласку у Токио, док је раније данас објављено да је позитивна и његова супруга Соња, репрезентативка у кошарци.

ОГЛАСИО СЕ БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Милош тешко, за Соњу верујемо да ће играти

FOTO: M. Vukadinović

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је истакао да ће Васић текшо наступити на Играма, док би Соња требало да буде део наше земље на највећој спортској смотри.

- Не бих да прејудицирам, али мислим да ће Милош Васић тешко наступити на Играма, док за Соњу верујемо да може у Токио - изјавио је данас председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и додао:

- Милош је вакцинисан и ревакцинисан међу првима, одлазећи тамо утврђено је да је позитиван и то је сад велика компликација. У дневном смо контакту са нашом амбасадом, радимо на томе да га повучемо јер тамо мора да буде 14 дана у карантину. Он и Мачковић су убедљиво први на листама ове године, па и да подбаце имали бисмо бронзу, а заједно смо рачунали на злато. Ми смо у 48 сати можда изгубили две медаље захваљујући ковиду - рекао је Маљковић новинарима у Београду.

Милош има температуру 38,5, а Соњино стање је много блаже, додао је први човек ОКС.

- Што се тиче њеног учешћа видећемо, али је могуће. Зато што је колективни спорт, па онда тренер може да манипулише, има маневар, док у веслању нема - или си спреман или ниси - истакао је Маљковић.

Подсетимо, Олимпијске игре почињу 23. јула и трају до 8. августа.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)