УДОВИЧИЋ ОЧЕКУЈЕ ДВОЦИФРЕН БРОЈ МЕДАЉА Освајачи злата на ОИ добијају 50.000 евра!

Novosti online

06. 07. 2021. у 14:00

МИНИСТАР Вања Удовичић говорио је о предстојећим Олимпијским играма, рекавши да очекује да буде оборен рекорд од осам медаља колико су наши спортисти освојили на играма у Рију.

УДОВИЧИЋ ОЧЕКУЈЕ ДВОЦИФРЕН БРОЈ МЕДАЉА Освајачи злата на ОИ добијају 50.000 евра!

ФОТО: Министарство омладине и спорта

Удовичић се нада да би олимпијски тим Србије овог лета у далеком Јапану могао да направи изненађења и у неким спортовима од којих се медаље не очекују. Наравно, има и оних спортиста који "морају" да нас обрадују медаљом.

- Искрено се надам да ћемо оборити рекорд постављен у Рију и да ћемо обрадовати нацију. Пратим све наше спортисте, и оне популарне и оне мање познате, познајем сваког од њих. Важно је да постоји одлучност! Морам да напоменем, сматрам да су наши спортисти заслужили да оборе рекорд од осам освојених медаља. Очекујемо да у Јапану број одличја буде двоцифрен, рекао је министар.

Удовичић је говорио и о наградном фонду за освајаче медаља.

- Одлучено је да награде буду – 50.000 за злато, 45.000 за сребро И 40.000 за бронзу. Желимо да обрадујемо спортисте оваквим видом стимулације, додао је бивши ватерполиста.

Подсећамо, Србија је у Пекингу освојила три медаље, у Лондону четири, а најбољи наступ наша земља имала је у Рио де Жанеиру, са осам одличја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)