ЗВЕЗДАШИ ДОБРО ДОШЛИ: Тренер Партизана Александар Станојевић ставио би и највећег присталицу ривала у тим ако би постигао 20 голова

М. БЛАЖИЋ

04. 07. 2021. у 21:10

ЉУБАВ према клубу, осећај припадности и познавање функционисања свлачионице и комплетног система јесу за Александра Станојевића значајан фактор приликом избора играча за Партизан, али не и пресудан.

ЗВЕЗДАШИ ДОБРО ДОШЛИ: Тренер Партизана Александар Станојевић ставио би и највећег присталицу ривала у тим ако би постигао 20 голова

Фото: Н.Параушић/М. Вукадиновић

Шеф струке црно-белих увек искрен и без длаке на језику, осврнуо се у Птују и на нешто о чему многи не воле јавно да причају, а односи се на играче који нису "прављени" по Партизановом калупу и чији сан од малих ногу није био да заиграју фудбал на црно-белој страни Топчидерског брда.

- Увек је квалитет суштина приликом одређивања ко ће да дође или ко ће да игра за нас. Нисмо ми навијачко друштво, па да састављам тим на основу тога ко више навија или ко је дуже у Партизану. То нема везе са везом. Ставићу и највећег звездаша у тим ако ће он постићи 20 голова у сезони - резонује Станојевић.

Приче о томе ко је црвено-бели у Партизану, а ко црно-бели у Црвеној звезди су навијачима увек занимљиве.

- Ако бих кренуо да истражујем, верујем да имамо четворицу, петорицу. И немам никакав проблем да ми такви буду главни у екипи. Оно што мене интересује је однос према нашем грбу и оно шта ми доноси, уз максимални професионализам. Емоција може да представља само додатни фактор.

Неретко се у прошлости дешавало да управо момци поникли у "Земунелу" буду највише критиковани од стране навијача.

- Има стварно доста играча који су прошли кроз нашу омладинску школу које навијачи нису прихватили, а не схватају да ти момци толико воле и поштују тај грб. Та емоција доноси успех.

У последње време на мети критика су највише Партизанова деца, која су се вратила из иностранства.

- Видим да се сад негодује за Лазара Марковића, дечка који је у Бенфики направио чудо, завршио у Ливерпулу за 25 милиона евра. Стоји да није одиграо велике утакмице како би требало, али у првом мандату је постао репрезентативац са 17 година, остварио уносан трансфер. Када је у питању Миљковић, могу да кажем да тај дечко не оставља само срце, него и душу на терену. Поред тога део је одбране која је примила најмање голова у лиги. Нисмо освојили ништа и сигурно да на крају резултат креира мишљење. Навијачу неко може да се свиди или не, али не можете некоме да оповргнете конкретне ствари попут титула или победа у дербијима.

Актуелни капитен Партизана је потпуно другачији пример у причи о односу навијача према играчима.

- Стојковић је дубља прича. Није дошао директно из Црвене звезде, у неком тренутку се као дете клуба осећао одбаченим. Он у почетку није прихваћен, било је звиждука, скандирања Радиши Илићу, али се он квалитетним одбранама и односом према Партизану наметнуо, показао припадност - закључио је Станојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)