НОВО РУКОВОСТВО ДО 15. ДЕЦЕМБРА: Одржана седница скупштине ФСС

Novosti online

30. 06. 2021. у 17:44

У СПОРТСКОМ центру у Старој Пазови одржана је седница Скупштине ФСС којом је председавао Ненад Бјековић, заменик председника Фудбалског савеза Србије.

НОВО РУКОВОСТВО ДО 15. ДЕЦЕМБРА: Одржана седница скупштине ФСС

ФОТО: ФСС

Седници Скупштине присуствовало је 48 од 67 делегата који су на почетку аплаузом поздравили посебне госте, почасног председника ФСС Томислава Караџића и селектора најбољег националног тима, Драгана Стојковића.

Рад Скупштине поздравили су и испратили гости из ФИФА, госпођа Лаура Дијак, и УЕФА, Лука Никола, Јан Хафнер и Мариос Георгију. Делегати Фудбалског савеза Србије усвојили су Извештај о раду Извршног одбора за 2020. годину.

Усвојен је Извештај о финансијском пословању ФС Србије за 2020. годину и Извештај ревизора. Надзорни одбор и Финансијска комисија оценили су да је пословање Фудбалског савеза у периоду од 1. јануара 2020. до 31. децембра 2020. године било рационално, да су средства трошена наменски и у складу са финансијским планом.

Они су позитивно оценили опредељење Савеза да и у време пандемије узроковане вирусом Цовид – 19 улаже значајна средства у стручно – педагошке активности, као и у развој аматерског фудбала. После исцрпне анализе Јована Шурбатовића, генералног секретара, делегати Скупштине усвојили су Извештај о раду, затим и Финансијски извештај у којем је констатовано да је ФС Србије у 2020. години пословао успешно.

Скупштина ФСС је постигла и сагласност око усаглашавања прописа, избора и рокова. Ново руководство ФСС биће изабрано до 15. децембра 2021. године, док ће избори бити расписани после усвојених измена Статута ФСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)