ЗАБРАНИЛИ НЕМЦИМА ДУГУ ПА ЈЕ СТАВИЛИ НА СВОЈ ЛОГО: Неко је у Уефи погубио конце

Novosti online

23. 06. 2021. у 15:15

АЛИЈАНЦ арена неће светлети у дугиним бојама на вечерашњој утакмици Немачка - Мађарска, јер је УЕФА тако одлучила, али су зато челници Европске куће фудбала преивремено ургадил идугине боје у лого ове асоцијације.

ЗАБРАНИЛИ НЕМЦИМА ДУГУ ПА ЈЕ СТАВИЛИ НА СВОЈ ЛОГО: Неко је у Уефи погубио конце

ФОТО: УЕФА

Немци су током меча желели да Алианц арену обоје дугиним бојама као поруку мађарској влади и премијеру Виктору Орбану, који је недавно донео закон о забрани „промоције хомосексуалности“.

УЕФА ПОШТУЈЕ ДУГУ

- Данас УЕФА с поносом носи дугине боје. То је симбол који оличава наше основне вредности, промовише све у шта верујемо - pravednije i ravnopravnije друштво, толерантно према свима, без обзира на порекло, религију или пол. Неки су одлуку УЕФА да одбије предлог града Минхена да се стадион осветли дугиним бојама за утакмицу ЕURO 2020 протумачили као политичку. Напротив, сам захтев је политички, повезан са доласком мађарске репрезентације на стадион за вечерашњу утакмицу са Немачком. За УЕФА дугa није политички симбол, већ знак наше снажне посвећености разноврснијем и инклузивнијем друштву - наводи се у изјави УЕФА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)