ФЛЕШ ИЗ ХУМСКЕ: Бајбек није ни дошао на прозивку, два странца у Партизану до краја недеље

Новости онлине

22. 06. 2021. у 11:50

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао је данас да клуб ради на довођењу два страна фудбалера и да се њихов долазак очекује крајем недеље.

ФЛЕШ ИЗ ХУМСКЕ: Бајбек није ни дошао на прозивку, два странца у Партизану до краја недеље

Фото: ФК Партизан

"Неке играче смо довели, преговарамо са два играча, јако су близу доласка. Преговори трају већ дуго. То нису слободни страни играчи, већ имају своје кубове. Било је најава да ће доћи у понедељак, недељу, али мислим да ће у наредна три, четири дана доћи два нова играча. Имају своје кубове, зато то дуже траје", рекао је Вазура новинарима у Спортском центру Телеоптик.

Вазура је навео да не сме да открије који играчи су у питању, пошто су под уговорима са својим клубовима.

Он је додао да су у клубу задовољни што су успели да врате Данила Пантића и да од њега очекује да ће показати много више.

"Велика је трансфер листа. Желимо да смањимо број играча, неки су на продају, некима смо се већ захвалили, Денису Стојковићу и Луки Цуцину и још неким младим играчима. Наставићемо са тим, морамо да смањимо трошкове, неке да продамо и нађемо нека решења. Три, четири играча су вишак", навео је Вазура.

Упитан шта ће бити са играчима који су у последњој години уговора, а имају велике плате, Вазура је рекао да се са њима преговара или о трансферима или о новим уговора са другачијим платама.

"Једноставно те плате не можемо да издржимо. Мораћемо да смањимо. Кренули смо да смањујемо плате, мораћемо да платимо трансфере ове двојице играча, јер нису слободни. Морамо да уложимо ако мислимо да се боримо за титулу и играмо Европу. Јако је битно да ове године будемо конкурентни", навео је.

"Свесни смо да ове године морамо да направимо добар тим, мислим да ћемо имати један од бољих тимова у последњих неколико година. Илиев ради јако тежак посао, преговара са клубовима и играчима", додао је.

Вазура је рекао да нападач Жан Кристоф Бајбек, који се данас није појавио на припремама, није оправдао очекивања и да ће се са њим разговарати и о раскиду уговора.

Говорећи о Сејдуби Суми, Вазура је рекао да ће он ићи на припреме у Словенију, али да ће са њим разговарати ако буде занимљивих понуда.

Упитан за Такуму Асана, који је крајем прошле сезоне самоинцијативно напустио Партизан, Вазура је рекао да тај случај иде на суд.

"Много клубова зове, зантересовани су за њега да нешто плате да се повуку те тужбе. Направио је велику грешку, жао ми је што је то урадио саветима својих менаџера који су имали задњу намеру да они наплате новац који је требало да припадне Партизану. Заиграли су се и погрешили, то схватају. Већ смо загазили дубоко у јун, а он још нема клуб", навео је.

"Сви клубови који су претходно контактирали Партизан, полако су одустали од Асана јер имамо документацију и схватају да то није једноставно, да ће клуб сносити последице. То је ситуација која се никада није десила у Партизану. Не могу да оправдам његов чин, да остави другаре и екипу, а веровали или не, итекако је био плаћен, није имао основа да оде и то ће се доказати на суду", додао је генерални директор црно-белих.

Говорећи о договору са Црвеном звездом о предложеним променама у српском фудбалу, Вазура је рекао да београдски "вечити" ривали као највећи клубови желе активније да учествују у раду Фудбалског савеза.

Он је додао да ће ставове изнети на седници Зајднице суперлигаша и да ће од тога имати користи и "мањи" клубови. Навео је да би одлуке о променама требало доносити једну сезону раније, као и предлог да од следеће сезоне у Супер лиги буде 12 клубова, уместо предложених 14.

Вазура је додао да су избори у ФШ потребни и навео да Партизан и Звезда немају заједничког кандидата за председника.

"Увек ћемо бити ривали на терену, али да пробамо да ван терена страсти буду мање и да разговарамо као људи", рекао је Вазура.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)