ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН УСАГЛАСИЛИ СТАВОВЕ: Вечити одржали састанак и изнели девет захтева

Novosti online

21. 06. 2021. у 20:44

РУКОВОДСТВА наша два највећа клуба одржали су састанак са циљем усаглашавања ставова око веома битних тема за развој фудбала у Србији као и за наша два клуба.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН УСАГЛАСИЛИ СТАВОВЕ: Вечити одржали састанак и изнели девет захтева

Фото: М.Вукадиновић

Састанак је одржан у духу добрих односа које највећи клубови наше земље треба међусобно да негују.

Брзо и лако смо усагласили ставове и сходно томе заједничке предлоге пре одржавања скупштине Заједнице Суперлиге о којима обавештавамо јавност и са којима ћемо изаћи заједнички на сутрашњу седницу Скупштине:

1. Захтевамо активну комуникацију ФСС са свим клубовима Суперлиге Србије, а посебно са наша два клуба који су носилац и мотор развоја клупског, а самим тим и репрезентативног фудбала како би избегли да се понови прошлонедељни случај доношења битних одлука у вези националне лиге без икакве претходне комуникације са клубовима. Такође неопходно је да се раздвоје Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије, као и да се састанци Суперлиге одржавају најмање једном месечно како би сви клубови имали прилику да учествују у процесу одлучивања и раде у најбољем интересу елитног такмичења српског фудбала. Сви представници клубова треба да буду у Извршном одбору обе заједнице. Такође председници наша два највећа клуба морају имати место у свим највишим органима ФСС.

2. Подржавамо изборе на свим нивоима у оквиру Фудбалског савеза Србије.

3. Ценимо и похваљујемо побољшање уговора за ТВ права на €24 милиона за период од три године. Неопходно је дефинисати критеријум за распоред ТВ права по узору на најбољу европску праксу.

4. Сматрамо да је неопходна Измена актуелног статута ФСС, односно поновно усвајање статута који је био на вазности до 2016. године, а који је усклађен са важећим препорукама и ставовима УЕФА.

5.Укинути намет на приход клубова од трансфера таксом од 3% којом се између осталог крши правило о забрани учешћа треце стране приликом трансфера.

6. ФСС треба да консултује наша два највећа клуба око свих битних стратешких питања.

7. Правило о четири странца не треба ограничавати бројем страних играча у протоколу већ искључиво на терену.

8. Финални меч Купа Србије услед значаја такмичења играти увек у Београду као главном граду према уобичајеној европској пракси.

9. Предлаземо да од сезоне 2022/23 Супелига броји 12 клубова. Лига би после одиграна 22 кола имала плеј-оф и плеј-аут са додатних 10 кола. Дубоко верујемо да су наши захтеви у интересу српског фудбала те очекујемо хитну реализацију истих од стране ФСС и Заједнице Суперлиге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)