КЛУБОВИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Суперлигашима 24 милиона евра од тв права у наредне три године!

Novosti online

18. 06. 2021. у 15:40

ОДРЕЂЕНО је ко ће преносити Суперлигу у наредне три године.

КЛУБОВИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Суперлигашима 24 милиона евра од тв права у наредне три године!

ФОТО: Депоситпхотос

Компанија "Арена цханнелс гроуп" имаће права на преносе утакмица најелитнијег ранга домаћег фудбала након што је потписана сарадња са Фудбалским савезом Србије у наредне три године.

Уговор је вредан осам милиона евра по сезони, односно 24 милиона евра укупно, а каква је расподела финансијских средстава према клубовима - није познато - али је напоменуто да ће клубови у Супер и Првој лиги бити и више него задовољни.

- Почаствовани смо што настављамо сарадњу са ТВ Арена спорт. Решени смо да започете реформе дају резултат који сви желимо. Верујемо да ћемо заједно остварити бројне циљеве, казао је в.д. председника ФСС Ненад Бјековић.

Потом се јавности обратио први човек "Арена цханнелс гроуп" Небојша Жугич, који је истакао да ће овај уговор допринети квалитету српског фудбала.

- Сви знају да Арена улаже у промоцију домаћег спорта и да је на неки начин потписивање уговора са ФСС део наше стратегије  популаризовања домаћег спорта... Уврстили смо мултипренос, те сада сви клубови имају простора да се нађу на малим екранима. Имаћемо нову, побољшану опрему која ће унапредити домаћи фудбал. Читава слика постаје много другачија и боља. Обезбедили смо и права преноса УЕФА клупских такмичења и надам се да ћемо минимум три клуба имати у Европи, рекао је генерални директор "Арена цханнелс гроуп" Небојша Жугић и додао да ће се та телевизија борити да се репрезентација Србије нађе на њиховим каналима.

- Та права се купују на надметању. Актуелни циклус се завршава на крају овог такмичарског циклуса и расписује се нови тендер на којем ћемо и ми учествовати.

Челник компаније "Телеком" Владимир Лучић је истакао да би утакмице репрезентације требало да се нађу на телевизији са националном ферквенцијом како би покривеност била максимална.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)