СУМА НЕ ИДЕ НИГДЕ! Ивица Илиев демантује одлазак Гвинејца у Словенију

Н. ИЉУКИЋ

17. 06. 2021. у 22:20

ПАРТИЗАН у наредних десетак дана завршава цео посао око летњег прелазног рока! Ово, за "Новости", тврди Ивица Илиев, човек који је задужен за спортска питања у Хумској 1.

СУМА НЕ ИДЕ НИГДЕ! Ивица Илиев демантује одлазак Гвинејца у Словенију

ФОТО: АП

Харизматични оперативац црно-белих је у оделу исти као и када је теренима шпартао у дресу... У преводу на српски: пун гас!

Исплатила се оваква тактика неколико пута црно-белима у протеклим сезонама. Ипак, чињеница да у последње две ниједан пехар није ушао у трофејну салу на првом спрату Хумске 1, обавезује све људе који воде Партизан да се већ наредног пролећа деси нешто ново, другачије.

- Имамо жељу да у наредних десетак дана скоцкамо тим и да тренер Александар Станојевић на припреме у Словенију поведе екипу на коју ће да рачуна од старта. Познато је да 17. јула почиње првенство, да 22. јула стартујемо у квалификацијама за Лигу конференција.

Требало би да радимо брзо и мудро. Оптимиста сам - каже Илиев за "Новости".

Појавила се у словеначким медијима информација да би бивши тренер Партизана, а нови стратег Олимпије Саво Милошевић желео да доведе овог лета на "Стожице" црно-бели двојац Сејдубу Суму и Макија Бањака.

- Волим Саву много, али одмах да поручим и њему и нашим навијачима: од тога нема ништа - јасан је Илиев.

АСАНО ЋЕ ИМ ДОНЕТИ ПРОБЛЕМ

БЕГУНАЦ из Партизана Такума Асано је изгледа пронашао нови клуб у Турској, како су објавили тамошњи медији.

- Било који клуб који жели да ангажује Асана мора да зна да је потенцијално, у великом административном проблему. Јер, Асано је прекршио уговор са Партизаном и нема дозволу да мења средину - каже Илиев.

А скоро две сезоне које је "појео" вирус корона оставиле су трага и на лицима играча и навијача, али и у колони трофеја. Велика је то празнина, скоро идентична оној на трибинама, јер до пре седам дана није могло ни да се помисли да њих попуне навијачи. Зато је прелазни рок прилика да се направи тим који ће бити конкурентан на домаћој, али и европској сцени.

- Први нам је стигао Саничанин. Затим смо продужили уговор са Јовићем, а пре два дана смо после шест година добили поново као свог играча Пантића. Јовића више и не гледамо као перспективног клинца, или бонус играча. Он је један од лидера тима, а недавни наступи за А селекцију су само доказ колико се цени његов таленат. Продужетак уговора са њим је најбољи фудбалско-економски потез за Партизан на дуже стазе. Пантић је сазрео и као личност и као играч, у најбољим је годинама, зато од њега очекујемо најбоље на терену. Уколико доведемо још двојицу нападача које већ дуго пратимо, убеђен сам да ћемо имати убрзо комплетан тим - више је него сликовит Илиев.

СЛОВАЦИ НЕЗГОДАН РИВАЛ

ЦРНО-БЕЛИ нису имали превише среће на жребу 2. кола квалификација за Лигу конференција. Налетели су на словачку Дунајску стреду. Тренира је човек који је радио 2005. и 2006. као помоћник Јиргена Ребера, у "Земунелу". У питању је немачки стручњак Бернд Шторк.

- Добили смо изузетно незгодног ривала. Тренер Станојевић ће учинити све да припреми екипу, која ће имати тежак задатак да прескочи Словаке. Надамо се најбољем - закључује Илиев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)