СТОЈКОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЈАМАЈКОМ: "Уплашио сам се да ме не смене"

Novosti online

06. 06. 2021. у 18:06

ДРАГАН Стојковић Пикси обратио се јавности путем прес конференције пред наредне мечеве "Орлова" у Јапану.

СТОЈКОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЈАМАЈКОМ: Уплашио сам се да ме не смене

ФОТО: ФСС

– Имамо заиста одличне услове за припреме и мислим да смо потпуно спремни за утакмицу са Јамајком. Временска разлика је за сада једини проблем, али то је фактор на који морамо да се навикнемо јер другог избора немамо. Играчи имају још једну ноћ да се лепо наспавају и сигуран сам да ће у понедељак бити на висини задатка. Очекујем добру и занимљиву утакмицу – рекао је Стојковић.

Стојковић је навео да су епидемиолошке мере у Јапану врло строге.

– У Јапану су на снази стриктне мере, сваки долазак из било које земље подразумева 14 дана строге изолације. Ми смо у том неком режиму, имамо могућност да будемо у својим собама, у сали за ручавање и да евентуално изађемо на неколико минута испред хотела. Услови јесу специфични, али човек је спреман све да издржи. Ово је за Јапанце добра припрема уочи предстојећих Олимпијских игара у Токију. Не желе ништа да препусте случају, воде рачуна о сваком детаљу, са циљем да све репрезентације буду у комплетном саставу и да не дај боже неко од спортиста не закачи вирус.

ФОТО: ФСС

Утакмица можда јесте пријатељска, али императив победе је ту.

– Резултат јесте битан, али не толико да би нам пореметио планове за оне кључне утакмице у септембру, октобру и новембру. С обзиром на тим који имамо на располагању, на велики број дебитаната и младих играча, мислим да нам мотивација неће бити никакав проблем. Мени као тренеру је задовољство да видим потенцијал који они у сваком случају поседују. Да видим како то изгледа у једној правој и озбиљној утакмици. На њима је да се покажу и докажу, на нама је касније да процењујемо.

Сезона је тек завршена те је Стојковићу било знатно теже да селектује тим и против Јамајке ће изаћи у измешаном саставу.

– Нисмо могли, а нисмо ни очекивали да ћемо овде доћи у најјачем саставу. То је просто немогуће после напорне сезоне, имајући у виду повреде и умор играча. У сваком случају, састав тима не мења наше амбиције. Битно је да играчи који су тренутно у Јапану, схвате принципе наше игре, да схвате да фудбал може да буде много леп и да се потруде да га баш тако и играју.

ФОТО: ФСС

Након успешног старта у квалификацијама за Светско првенство и седам освојених бодова у три сусрета, поново се пробудила вера шире јавности у национални тим, а томе у прилог говори подршка коју су бивши асови Славиша Јокановић, Љубинко Друловић и Душко Тошић пружили репрезентацији у Старој Пазови пре пута Орлова на исток.

– Уплашио сам се да ме не смене… Шта знам, овде код нас чим неко дође да те посети, одмах кажу ево га нови селектор. Увек је лепо видети пријатеље, сести са њима, попричати… То је потврда оне констатације да око репрезентације влада одлична атмосфера. То дружење је нешто што заиста не може да се мери ни са чим. Њихов долазак, подршка, све те позитивне вибрације које ми шаљу, значе пуно. Наравно, причали смо о разним стварима… како играмо, како би требало да играмо, шта су нам циљеви, како је било некада, како је сада… Углавном фудбалске теме које су мени јако занимљиве. Изузетно ми је драго што су дошли и што ће тек да долазе. Не само они, него и други људи када буду у прилици. Никоме не браним да се појави, штавише, чини ми задовољство – рекао је Стојковић за сајт ФСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)