МОТИВ МИТРОВ РЕКОРД! Јовељић: "За нас млађе је то инспирација да пођемо његовим стопама"

Novosti online

04. 06. 2021. у 09:40

СА пасошима и негативним Пи-Си-Ар тестовима у рукама, али и са поносом у срцима, фудбалски репрезентативци Србије јуче су рано по подне отпутовали у Јапан.

МОТИВ МИТРОВ РЕКОРД! Јовељић: За нас млађе је то инспирација да пођемо његовим стопама

ФОТО: ФСС

На пут дуг 9.000 километара, са полетањем из Београда, преседањем у Дубаију и Кобеом као крајњом дестинацијом, селектор Драган Стојковић Пикси повео је подмлађени и састав, који ће 7. јуна имати проверу против Јамајке, а 11. јуна и домаћина Јапана.

Дејан Јовељић (21) и Сава Аранђел Честић (20), уместо да су са младом репрезентацијом у Београду, нашли су се са сениорским тимом у Јапану, а обојица су пре полетања на далеки исток признали колико су усхићени због дебија који им предстоји у А тиму... Јовељић, млади нападач аустријског Волфсбергера ће заузети место у шпицу, пошто на пут нису отишли Митровић, Влаховић и Јовић.

- Жао ми је што њих тројица нису ту, јер бих могао много тога да научим. Трудићу се да их достојно заменим у улози голгетера. Митровићев рекорд је велики мотив за све нас млађе играче који тек улазимо у репрезентацију. То нам је одличан параметар, да наставимо његовим стопама и да покушамо једног дана да га достигнемо - додаје Јовељић.

Честић (20), дефанзивац Келна, иначе рођен у Офенбаху, имаће такође прилику да покаже све што зна.

- Срце ми је увек било ближе Србији и нисам се двоумио када се појавила могућност да постанем репрезентативац. Знао сам да ће то бити само моја одлука и сигуран сам да нисам погрешио - каже Честић.

ЧЕСТИЋ И ВИДИЋ

ЧЕСТИЋ не крије ко му је фудбалски узор.

- ТО је Немања Видић и због позиције у тиму на којој је играо, али и због физичке конституције. Иначе, заувек ћу у сећању да носим наступе за Келн из протекле сезоне у Бундеслиги, поготово против Борусије или Бајерна када сам на терену пазио на Халанда и Левандовског - каже Честић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)