ПИКСИ СТИГАО У НИШ И ДОЖИВЕО ШОК: Емотивно је реаговао на иницијативу да "Чаир" носи његово име!

Novosti online

28. 05. 2021. у 20:00

ГРАД Ниш припрема се за прославу славе Града Ниша "Свети цар Константин и царица Јелена", као и прославу традиционалне "Палилулске вечери". Селектор Србије Драган Стојковић Пикси стигао је у родни град где му је уприличен пријем у Градској општини Палилула, а тамо га је примио Братислав Вучковић, председник општине.

ПИКСИ СТИГАО У НИШ И ДОЖИВЕО ШОК: Емотивно је реаговао на иницијативу да Чаир носи његово име!

ФОТО: М. Вукадиновић

На конференцији за медије Стојковић је доживео изненађење. Вучковић је саопштио да је покренута иницијатива грађана општине Палилула да "Чаир" носи име прослављеног Пиксија. 

- Већу спортску легенду у Нишу од тебе немамо. Палилула жели на овакав начин да ти се одужи", рекао је председник нишке општине Палила Братислав Вучковић селектору "орлова, а пренеле су "Јужне вести".

Та иницијатива је изненадила Стојковића који је кроз сузе говорио о њој. 

- Увек се осећам јако емотивно кад дођем у свој град и то је посебан осећај који не може да се речима опише. Тако је и данас, емоције су ме јаће погодиле по питању једног парчета земље који мени много значи, а то је Чаир и тај магични стадион за мене. Тај стадион ме је направио човеком, пуно ме научио и то не могу да заборавим. Ако то буде спороведено, неће постојати речи како да томе захвалим, осим љубављу према клубу и где је 'кец у Нишу' увек актуелан и овом граду који је за мене најлепши на свету и увек ће остати. Нисам толико важнији од осталих људи који су учинили много за Раднички, за овај град, али ако људи тако сматрају - биће ми велико задовољство, рекао је Драган Стојковић Пикси.

Он је од Вучковића добио на поклон дрес Радничког са својим презименом и урамљени навијачки шал "мераклија".

Јапанска Нагоја Стојковићу се одужила тако што је улицу назвала по Пиксију. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)