МАРКО ПАНТЕЛИЋ СЕ НАКОН СМЕНЕ ОГЛАСИО САОПШТЕЊЕМ: Запретио доказима о којима ће тек говорити

Novosti online

25. 05. 2021. у 13:05

ВЕЛИКА бура подигла се у јавности због јучерашњих догађања у Фудбалском савезу Србије.

МАРКО ПАНТЕЛИЋ СЕ НАКОН СМЕНЕ ОГЛАСИО САОПШТЕЊЕМ: Запретио доказима о којима ће тек говорити

Фото: Nebojsa Parausic

Прво је вршилац дужности председника Марко Пантелић разрешио дужности поједине чланове управног одбора - Ненада Бјековића, Марјана Рнића, Душана Мракића, Драгана Илића и Бранка Стојаковића да би само који сат касније они преузели руковођење Савезом и сменили Марка Пантелића.

Са сајта ФСС је, најпре, уклоњено саопштење Марка Панетлића, а затим је и објављено ново са одлукама новог руководства, као и новог в.д. председника Савеза Ненада Бјековића.

Марко Пантелић се данас огласио саопштењем, које преносимо у целини:

- Вршилац дужности председника ФСС Марко Пантелић одлучан је у својој намери да борбу за спас и просперитет српског фудбала води до краја. Покушај бившег потпредседника Савеза, Ненада Бјековића и неколико смењених чланова Извршног одбора да на нелегитиман начин преузму српску фудбалску организацију приморале су Пантелића на жестоку борбу против људи којима су фотеље и лични интереси испред добробити српског фудбала.

Пучисти предвођени Новицом Тончевим (министром без портфеља), генералним секретаром Савеза Јованом Шурбатовићем, и Ненадом Бјековићем доказали су да им ништа није свето, почев од статута Фудбалског савеза Србије, а закључно са интересом фудбала на овим просторима. Своју бахатост покушали су да демонстрирају јуче када су у СЦ ФСС у Старој Пазови одржали самоиницијативну седницу Извршног одбора, на којој су донете ништавне одлуке.

Седницу ИО ФСС може да закаже само председник Савеза, заменик председника, односно почасни председник уколико заменик председника није изабран.

Првобитно је седница Извршног одбора била заказана за понедељак, али током викенда сви чланови ИО благовремено су били обавештени о промени термина и нова седница требало је да буде одржи у четвртак, 27. маја. Супротно томе, одређени број чланова ИО окупио се данас у СЦ ФСС у Старој Пазови како би самоиницијативно одржао седницу Извршног одбора.​

Морам да нагласим да сам на основу одредби статута ФСС сменио неколико чланова Извршног одбора и на њихово место поставио нове. Ипак, одржан је самоиницијативни састанак, који они назијају седницом ИО, чију су већину чинили претходно смењен чланови. Подсећам, седницу ИО може да закаже само председник ФСС, односно заменик председника или почасни председник. Такође, заменик председника Савеза може бити изабран само на основу предлога председника ФСС. Дакле, ова седница ИО одржана је на нерегуларан начин, па су и одлуке које су том приликом донете НИШТАВНЕ.

Ово је нелегитиман акт свих бивших чланова Извршног одбора. Они ће бити кривично гоњени због овог криминалног чина и непоштовања статута Фудбалског савеза Србије. Под лупом правде посебно ће се наћи персона која је отуђила и злоупотребила печат Савеза.

Јавност у Србији мора да буде упозната са планом беспризорних каријериста да се спречи остварење Пантелићеве идеје за оздрављење српског фудбала, као и да се заустави његово даље бламирање у европским и светским оквирима. Бјековић и његова булумента годинама уназад седе на одговорним функцијама у Савезу, а да притом прстом нису мрднули како би се спречиле нечасне радње у домаћем фудбалу. Зна се кога су навијачи својевремено терали из клуба због ‘одговорног рада’. Такође се зна ко је и колико дао српском фудбалу. Време је да се уз помоћ државних органа једном заувек стане на пут криминогеним структурама у српском фудбалу.

Доста је било муља у ком годинама плива наш фудбал. Доста је било упозорења од УЕФА о нечасним радњама у српском фудбалу. Мучно ми је да слушам приче о лошем квалитету Суперлиге. Шта да радим? Да седим по страни и гледам како се појединци бахате?! Не, ја нисам од тих и сви који ме познају свесни су да сам спреман на жестоку борбу. Нећу да дозволим мафијашкој хоботници да преузме српски фудбал и са њим ради шта јој се прохте. За своју земљу и фудбал у нашој Србији спреман сам и живот да дам. О нечасним радњама ове ‘стручне господе’, као и о свакодневним притисцима које сам трпео и за шта постоје докази, тек ћемо говорити - закључио је Марко Пантелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)