ПОТПУНИ ХАОС У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Марко и Ненад смењивали један другог

Новости онлине

24. 05. 2021. у 18:57

АКО су данас у канцеларијама у Ниону радили они што се представљају за званичнике УЕФА, ево им прилике да раде свој посао како би требало. У ФСС је био циркус и две одавно завађене струје су покушале да, свака на свој начин, "пометла" конкуренцију, на начин који је својствен ваљда само неуређеним афричким племенским заједницама!

ПОТПУНИ ХАОС У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Марко и Ненад смењивали један другог

Марко Пантелић и Ненад Бјековић Фото Н. Параушић

Пет сати трајао је рат саопштењима, у којима се прво оглашавао заменик председника ФСС Марко Пантелић, али је он већ око 16.00 практично смењен са ове функције, а на место заменика председника Савеза постављен је Ненад Бјековић.

Пантелић је око 11.00 сменио петорицу чланова Извршног одбора: Ненада Бјековића, Бранка Стојаковића, Марјана Рнића, Душана Мракића и Драгана Илића. Дан раније је и Драгомира Лазовића. Одмах је именовао нову четворицу чланова ИО: Јована Теодосића (рођеног брата кошаркаша Милоша Теодосића), Југослава Југовића, Давора Јевремовића и Зорана Лекића.

Ово је био само увод у хаос... Јер, оваква информација је на званичном сајту ФСС стајала непуних 120 минута, па је уклоњена. У међувремену се прилично добро организовала друга струја, окупљена око генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића. Уместо првобитног саопштења, око 16.00 се појавило ново, у којем су званичници ФСС признали да већ седам месеци овај савез крши Закон о спорту, пошто у октобру прошле године Марко Пантелић није ни смео да добије функцију заменика председника и то су "пучисти" (како их је назвао Пантелић) овако објаснили:

- Одлука о избору заменика председника ФСС Марка Пантелића, на ИО ФСС 5. октобра 2020, донета је очигледним кршењем одредаба Закона о спорту, односно донета супротно правном правилу из члана 33 Закона о спорту, којим је прописано да чланови управе спортске организације не могу бити чланови управе и службена лица надлежног спортског савеза, односно службена лица организације у области спорта која управља спортском лигом, што је Пантелић био, пошто је у време избора и за све време до дана доношења ове одлуке био и остао уписан у Агенцији за привредне регистре као председник ФС Београда.

Одмах затим, ФСС је званично, на свом сајту потврдио да Ненад Бјековић од данас, практично, долази на Пантелићево место.

- За заменика председника ФСС изабран је Ненад Бјековић. Избором на ову функцију Бјековић ће бити регистрован и као овлашћени заступник ФСС у Агенцији за привредне регистре Републике Србије у законском року. Заменик председника је изабран за обављање те функције до краја мандатног периода 2019 - 2023. - закључили су у ФСС.

Тим поводом огласио се и Бјековић:

- Ова одлука је за мене велика част и признање. Волео бих да сам у неким лепшим околностима изабран за првог човека српског фудбала, ово што се дешава не служи никоме на част. Шта је - ту је.

И тако, док су из Ниона јуче до краја радног времена (вероватно) пратили дешавања на Теразијама 35, односно у Старој Пазови, ми постављамо питање уместо наших читалаца: Да ли је вама у УЕФА све ово нормално, или вам је само смешно као и нама?

СКУПШТИНА 30. ЈУНА

ИЗВРШНИ одбор ФСС је данас, одмах после смене Пантелића и промоције Бјековића, најавио да ће седница Скупштине ФСС бити одржана 30. јуна и најавио формирање радне групе која ће припремити нови статут ФСС, али и нови систем такмичења за следећу сезону, у којем ће се водити рачуна о смањењу броја клубова у Суперлиги. А комесар за интегритет ФСС је дужан да ИО извести о свим пријавама УЕФА о нерегуларностима у срском фудбалу.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)