"НИСУ ОНИ СА МАРСА И НЕ ЛЕТЕ!" Пикси обећао победу против Данске и открио ко је колабирао од репрезентативаца Србије

Новости онлине

21. 06. 2024. у 13:19 >> 14:41

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси одлучио је потпуно непланирано да се појави данас пред медијима на ЕУРО 2024.

НИСУ ОНИ СА МАРСА И НЕ ЛЕТЕ! Пикси обећао победу против Данске и открио ко је колабирао од репрезентативаца Србије

FOTO: AP/Tanjug

На крају је селектор Србије послао целој нацији поруку оптимизма

- Нема предаје, идемо од краја. Јесу бољи? Нису бољи. Не признајем и то не прихватам. Тако да је то то. Имали смо тренинг јутрос и играчи су одрадили свој део посла, а играчи који нису играли били су на терену. Сутра је слободан дан па ће моћи да буду са породицом. Тренинг је планиран да буде у кампу Бајерна, али је процена да останемо овде и тренирамо у 11 сати па да на миру одемо у Минхен и спремамо се за одлучујући меч. Хвала на питањима и верујте. Морате да верујете, морате да нас подржите јер ми верујемо.

*3000 НА РАЧУНУ У РОКУ ОД 24Х*
-->КЛИКНИ ОВДЕ<--

Пикси открио ко је од играча колабирао

- Павловић је колабирао, враћали смо га у живот, није му ништа, него је фолирао мало. Заиста је било тешко, када су се и Словенци враћали рекли су да ће се онесвестити од врућине. Значи да ни њима није било лако, истрчали смо 111 км/х, мало мање од њих, а знате који је разлог? Трчали су за лоптом - рекао је Пикси.

*3000 НА РАЧУНУ У РОКУ ОД 24Х*
-->КЛИКНИ ОВДЕ<--

ФОТО: Танјуг/АП

 

Они нису пали са Марса и не лете

- Друге су околности биле тада, да се не враћамо, оно што мене радује је то да сем овога са Костићем немамо проблеме са здрављем, сви су спремни, сви тренирају, тако да мени даје задовољство, самопоуздање, да могу да рачунам на све њих, да ћу одредити тим који ће почети, да ћу донети одлуке ко улази, ко излази... Што се тиче ове утакмице, идемо на победу, како сте другачије мислили? Само кажем, па нису они пали са Марса, нису они људи који лете па да не можемо са њима. Ми одлучујемо о себи, ја то волим, то је то. Не очекујемо ништа, волим што сам у овој ситуацији, да ми урадимо оно што можемо. А, будите сигурни да ћемо задњу кап крви зноја оставити тамо на терену у Минхену у Арени, да бисмо дошли до циља и то играчи знају. Друге нема, нити може бити.

ФОТО: АП/Танјуг

 

 

Пикси: Нисмо ми Богом дани

- Искрен да вам будем, ја не видим нервозу. Не знам на шта мислите? Ако се неко изнервира на грешку, то је природна реакција, а негативна нервоза - против тима - ја то не видим нити сам видео. Сви смо на једном задатку и ту нема одступања ни милиметар одступања од тог става. Чисто да имате информацију, ми смо кренули 28. маја и видите колико је времена већ прошло. За све ово време ја као селектор немам ниједан проблем. Није лако 25 дана држати људе заједно, дође до нечега, засићења... Може да дође! Ја сам поносан на атмосферу коју смо створили и чувамо је, наставићемо да је чувамо. Позитивну атмосферу од почетка до краја! И нема предаје... То су ствари које ја као тренер поштујем и немам проблема да ми мисли иду негде и да морам да гасим пожаре. Сви смо овде и већ смо учинили добру ствар. Људи могу да буду поносни на моје играче. Нисмо ми Богом дани, ту је и противник. Атмосфера је одлична и настављамо да верујемо, да будемо најбољи кад је најпотребније".

 

О навијачима Србије

- Ово навијање је другачије од клупског, овде долазе нормални људи који воле Србију и долазе из разних крајева да подрже репрезентацију. То су различите врсте навијања и мени је драго да видим тај амбијент. Погледајте колико их је. Они верују, воле своју земљу и због таквих људи се вреди жртвовати и не сме ништа да нам буде тешко. Радост због гола иако нисмо победили улива самопоуздање да ће бити боље, да репрезентацију волимо и када не иде и не треба да нас волите када само побеђујемо морате да нас подржавате и када је тешко. Тада се види патриотизам, та нота, колико волите или не волите. Феноменалан је амбијент, хвала навијачима, хвала свима који су били на стадиону и они који нису а гледали су и вратићемо им против Данске. Сви су задовољни приступом у дресу Србије и то тако мора да буде. Да се вратим, ја сам ту да доносим одлуке јер морам да доносим одлуке а не јер волим. Одлуке су јуче биле... Офанзивно смо изгледали, Самарџић и Бирманчевић су били сјајни и показали да можемо да рачунамо на њих и да ли ће они играти у стартној постави, врло је могуће.

ФОТО: Танјуг/АП

 

 

Како да се љутим на Митровића?

- Не можете бити доминантни 90 минута, то је немогуће. Данас сви играју фудбал, сви трче и сви су спремни. Мале нијансе одлучују, ментални склоп, потези индивидуалаца, да ли ће неко шутирати, центрирати... Како да се не љутим на Митровића што није постигао гол урадио је све што је могао, али имате моменте када лопта неће у гол. Он је све играчки урадио. Вратићемо се против Данске.

 

Сергеј Милинковић Савић се шета, а Мијат Гаћиновић гестикулира рукама, Словенија даје гол

- Има времена да причамо о Гаћиновићу и ситуацију коју сте споменули, сви су они свесни грешака и када изгубе лопту да морају у пуном спринту да поправе то што није било добро. Видео сам да је био љут, али вероватно због две грешке које су га изиритирале. Морао је више да да у том вољном моменту и да се жртвује. Питање је да ли би и стигао, али да покуша барем. Што се Милинковића Савића тиче, сви знамо ко је играч и по габариту је такав какав је. Пробао је да се врати, фалио је можда метар да стигне лопту и иако је одбрана одлично стајала играчи који су били у казненом простору били су одлично маркирани и нису могли да нас угрозе, али бек који се убацио и наставио је био за метар испред Сергеја. Није да није хтео да се врати, једноставно се тако деси. Поента примљеног гола је да се врати назад. Ако се изгуби лопта, шта очекујете? Па да будете на мукама да одбраните гол. Не критикујем, свакоме може да се деси. Јовићу је против Енглеза побегла лопта, да није био би гол. Само да је успео да је примири Пикфорд се не би померио и то су моменти где нема љутње једноставно се деси. Мени се свиђа што Србија изгледа такмичарски добро.

ФОТО ТАНЈУГ/ НЕМАЊА ЈОВАНОВИЋ

 

Стартери против Данске већ познати

- Имамо групу играча од њих 26 и сви који су овде конкуришу за место у тиму. Играмо храбро, ми смо играли са Митровићем и Влаховићем и није да сад ја вама доказујем не знам шта јер то је моја одлука. Нису то класични нападачи, Влаховић је имао улогу повученије деветке. Дешава се у неким моментима оно што је најопасније да се изгуби лопта у последњој трећини долази до проблема јер сте са двојицом у средини, што није лако покрити и већа одговорност мора да се узме и та лопта не сме да се изгуби. Тако будете кажњени, а тако и ми кажњавамо. Ми кад тако узмемо лопту знамо да будемо опасни. Квалитет који имамо је такав какав је. Сад долази Данска, видећемо ко ће да стартује, али не бих да причам о тиму иако имам слику у глави како би требало да играмо. Пар дана пред утакмицу је непотребно причати о томе.

ФОТО ТАНЈУГ/ НЕМАЊА ЈОВАНОВИЋ

 

Одбрана против Словеније као швајцарски сат

- Што се тиче мотивације, ништа нећемо мењати, радићемо као и до сада, немојте сумњати да ће мотивисаност бити на највишем могућем нивоу. Што се тиче Сергеја и Гаћиновића, када примите гол, у једном отвореном простору, наравно морате да правите што мање грешака. Ко прави више, тешко да може да изађе као победник. Рецимо, по мени је одбрана одиграла феноменално јуче. Момци су изгарали, поштовали су захтеве, било смо на високом нивоу. Ја никада јавно не критикујем и то треба да се смањи. Друга ствар, ја бар немам записано на папиру кога ћу убацити, наравно да имам план у глави. Вама темпо игре и оно што се дешава утиче на даље потезе.

 

Нико не шета, сви се боре

- Ми смо дошли до ситуације да одлучујемо о својој судбини у последњој утакмици. Морате да победите некога ако желите да идете напред. Ово више није питање ауторитета, када бисте били са нама сваки дан и када бисте гледали шта и како радимо, како шаљемо поруке играчима, онда бисте схватили оно што вам говорим. Морам да дам добре информације и дирекције играчима и да их мотивишем на најбољи начин, а да они желе и хоће скидам капу. Нико се не шета, нико се не жали, са те стране сам тотално задовољан јер смо здрава група која ће дати максимум.

ФОТО: Танјуг/АП

 

 

Тројица играча колабирала на полувремену меча са Словенијом

- Не постоји екипа на турниру коју смете да потцените. Изузетно се тврдо игра у групи, код нас ми се свиђа што смо такмичарски расположени и верујемо до краја да можемо до позитивног резултата. Морам и да напоменем и да што се тиче статистике, ми смо јуче имали 56 одсто лопте. Упутили смо 15 удараца на гол, направили смо 540 пасова, од чега 480 тачних, 200 више него они и то говори о доминацији. Знате колико центаршутева је било? 33! То говори да желимо да играмо офанзивно и да угрожавамо гол противника. Било би забрињавајуће да смо ми тим који не шутне на гол, рецимо у Подгорици где смо победили без шута, што је забрињавајуће. Ови бројеви иду у прилог томе да можемо бити поносни на момке да желе да се боре и тај морално-вољни моменат је на високом нивоу. На то ако додате једну ситуацију да је играно у 15 часова, да су двојица-тројица колабирала на полуврему, онда знате колико је било тешко вратити се - рекао је Пикси.

 

ФОТО: Танјуг/АП

 

Голман најбољи играч Србије на ЕУРО 2024

- Нама је голман први играч? Ми се трудимо, ја се трудим да игра најбољи тим, констатација да нам је најбољи играч голман је леп комплимент за њега и зато брани. Не брани зато што се зове тако како се зове. Драго ми је да је у супер форми и драго ми је да свој део посла ради на најбољи могући начин. Са друге стране наш почетак је био конфузан и то се ради о петнаестак или двадесетак минута, не полувреме. Имамо проблем да ухватимо игру и да пас буде течнији и да буде кориснији за тим у целини. Стално говоримо на састанцима и тренинзима, тако да од првог минута будемо на нивоу. Имате и противника који има свој стил игре и који жели да доминира и буде тим који држи контролу у својим рукама или ногама. Ми морамо да нађемо наш стил игре и кроз пас дођемо до неких акција које нам дају могућност и наду да угрозимо противника.

 

О Данској наредном ривалу Србије

- Ми смо одиграли једну пријатељску утакмицу где смо одиграли добро, али изгубили. Данска је добра екипа у сваком случају и стандардно су на неком нивоу што се тиче учешћа на европским и светским првенствима. Нису непобедиви, нису недодирљиви. Имамо своју калкулацију и своју математику и учинићемо све да решимо меч у своју корист. Неће бити лако, није било ни до сада, али пружа нам се шанса да судбину решимо сами. Гледали смо Данце... Најважније за њих је да су овде, гледали смо против Словеније и Енглеске како су играли и што се анализе тиче и информација које играчи морају да знају, они ће бити правовремено обавештени да бисмо што спремнији дочекали меч -  рекао је Пикси.

ФОТО ТАНЈУГ/ НЕМАЊА ЈОВАНОВИЋ

 

Прво питање се односило на меч против Словеније.

- Утисци су помешани, дуго смо анализирали. Могли смо да изгубимо, али нисмо, а могли смо и да победимо, али нисмо били на нивоу када је реализација у питању. Створили смо доста шанси, али некада када видите лопту у мрежи, не мора тако да се деси. Важан резултат и гол за нас. И даље остајемо у игри, ако желимо да прођемо даље, морамо да победимо једну утакмицу - рекао је Стојковић.

Уочи конференције за медије

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси одржаће данас од 14 сати у Аугзбургу конференцију за медије.

Ово ће бити први пут да селектор излази пред медије, изузев "обавезних" изјава дан уочи и непосредно после утакмица.

Наиме, Пикси је одлучио да се обрати још једном, дан после утакмице са Словенијим, а очекује се да ће још једном објаснити своје тактичке одлуке, говорити о мечу са Данском, али истовремено се, врло могуће, осврнути и на критике које стижу из српске јавности. 

Подсећања ради, Србија је, након стартног пораза од Енглеске (1:0), ремизирала јуче са Словенијом (1:1) и за пролазак међу 16 најбољих на ЕУРО потребна је победа против Данске у последњем колу 25. јуна.

БОНУС ВИДЕО: Ово су деца скандирала Бугарима на мечу Србија - Бугарска у Лесковцу

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (14)

СКАНДАЛ! Песме о терористичкој ОВК пуштене на стадиону  пред утакмицу Борца (ВИДЕО)