ШКОТИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ВЕЛИКУ СЦЕНУ: Нећемо опет чекати 23 године

Novosti online

23. 06. 2021. у 21:39

НЕЋЕМО више чекати 23 године да се поново пласирамо на једно велико фудбалско такмичење, сада креће јуриш на Катар!

ШКОТИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ВЕЛИКУ СЦЕНУ: Нећемо опет чекати 23 године

ФОТО: Танјуг/АП

То каже капитен шкотске фудбалске репрезентације Енди Робертсон чија се селекција у уторак поразом од Хрватске (1:3) опростила од даљег ућешћа на актуелном првенству Европе.

Бод из дуела са Енглеском био је велик као кућа, али то се испоставило као максимум чврсте и организоване екипе "сукњица", која је пласман на ЕП изборила нажалост против Србије у новембарском баражу у Београду.

Амбиције су им, подразумева се, порасле и не желе више да праве дводеценијске паузе са учешћима на глобалним репрезентативним турнирима, будући да је пре овог шампионата, Шкотска последњи пут била део неког великог такмичења 1998. на СП у Француској.

- Поносан сам на све играче и чињеницу да сам капитен ове државе. Била је то апсолутна част, осетили смо љубав читаве земље. Знам да смо их разочарали, али подршка целе нације је била присутна.

Екипа смо са пуно потенцијала, даље успехе морамо да градимо на основу овог. Фокус је сада на септембру, покушаћемо да се квалификујемо на још један велики турнир, не можемо поново да чекамо 23 године - рекао је Робертсон, бек Ливерпула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)