АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПУЦАЈУ ПО СРПСКОЈ ПЛАНИНИ: Хеликоптери војске САД надлећу Мањачу! (ВИДЕО)

Novosti online

18. 05. 2021. у 16:53

ДРУГОГ дана вежбе "Брзи одговор 21" припадници Оружаних снага Босне и Херцеговине и Оружаних снага Сједињених Америчких Држава наставили су почетне активности, које ће се у наредним данима проширити у веће здружено деловање.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПУЦАЈУ ПО СРПСКОЈ ПЛАНИНИ: Хеликоптери војске САД надлећу Мањачу! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Припадници декларисане Батаљонске борбене групе лаке пешадије ОС БиХ у уторак 18. маја 2021. године на полигону Мањача у јутарњим датима су се прирдружили америчким војницима у квалификацијских бојевим гађањем пешачким наоружањем, који су на овој активности од понедељка.

Циљ бојевих гађања је да пројере своје способности употребе наоружања у борбеним условима.

За то време, хеликоптерски састав Бригаде борбене авијације 1. пешадијске дивизије Копнене војске САД-а, који је базиран у касарни и ваздушној луци Дубраве код Тузле, проводи летове, који се односе на превоз људства и медицинску евакуацију ваздушним путем.

У овом тренутку на Дубравама су четири хеликоптера UH-60 Black Hawk, а могуће да ће се њихов број даље повећати, како буде растао интезитет вежбе. Уз припаднике 5. пешадијске бригаде ОС БиХ подршку даје и особље Међународног аеродрома Тузла.

У наредним данима очекује се даље повећање летачких активности, као и интензитета покрета припадника ОС БиХ и САД, преноси Кликс.ба. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)

Mija

18.05.2021. 17:40

Treba te cirkusanti poslati preko bare u njihovu domaju da se tamo cirkuliraju i plase djecu. Jer ovdje nema nitko straha od njih. Za sto ne drkaju Kinu i Rusiju nekog ko im je ravan ili su jaki samo sa sirotinjom. To je glavna odlika sugavaca.!!!