ДЕРВЕНТА СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИЛА ОД ДЕСЕТОГОДИШЊЕГ ДЕНИСА:Још увек непозната врста разорне експлозивне направе (ФОТО)

Н. Ђурић

18. 05. 2021. у 00:16

ДЕРВЕНТА се у болу и сузама опростила од дечака Дениса Капетановића, чији се живот угасио у десетој години живота, у страховитој експлозији у прошли четвртак у породичној кући у Дубичкој улици у дервентском насељу Јасенци.

ДЕРВЕНТА СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИЛА ОД ДЕСЕТОГОДИШЊЕГ ДЕНИСА:Још увек непозната врста разорне експлозивне направе (ФОТО)

Фото: приватна архива

Од „малог анђела“, уз вечно ожалошћене родитеље и сестрицу, опростила се и друга многобројна родбина и комшије, а како сазнају „Новости“, још увек није утврђена врста експлозивне направе која је прекратила дечији живот.

То нам је потврдила и Драгана Керкез, портпарол Полицијске управе Добој, уз констатацију да је извршена и обдукција тела настрадалог дечака.

-Још увек је реч о непознатој експлозивној направи чији су делови послати на додатну експертизу и вештачење. Сасвим је извесно да је реч о направи велике разорне моћи, с обзиром и на материјалну штету на кући-каже, за „Новости“, Керкезова.

Сазнајемо да су тог кобног дана, нешто пре поднева, Капетановићи, иначе мешовита национална породица, у доњем делу куће прослављали други дан Бајрама. У то време Денис се сам играо у поткровљу куће.

Фото: приватна архива

-Изненада је одјекнула експлозија која је потресла не само кућу већ и цело насеље Јасенци. Као да је кућу погодило нешто јаче и од тенковске гранате. Денису није било спаса, издахнуо је на месту експлозије. А, био је врло бистро, омиљено и радознало дете. Посебно је био љубимац свога стрица, деминера, који је често објављивао њихове фотографије и са маскирном униформом и оружјем-казују шокиране комшије.

На месном дервентском мезарју бележимо срцепарајућу слику многобројних људи у болу и неверици. Упркос свим епидемиолошким мерама, дошли су да дотакну и понесу табут са посмртним остацима злосрећног детета.

Фото: приватна архива

-Отишао је један млади десетогодишњи рибар да у неком другом свету лови своје снове, један млади ловац, један дечак пун снова и нада. Једна школска клупа остала је празна, непрочитане књиге у ђачкој торби… Дени, на јастуку твоје маме и тате, сестре Дајане, остаће отисак твоје лепе главе и спаваћеш тако с њима у нади ћа ћеш им кроз снове давати подршку да преживе овај бол. Мали анђеле плачемо за тобом. Почивај у миру-у потресном опроштајном говору десетогодишњем Денису Капетановићу навео је познати дервентски активиста и интелектуалац Фадил Пелесић.

Фото: Н. Ђурић

ОПРОСТ ДЕСЕТОГОДИШЊЕМ ДЕТЕТУ

МНОГОБРОЈНИ присутни су напросто за трен занемели када се по традиционалном муслиманском обичају чуло „да ли халале и опраштају грехе покојнику“. Једноставно, питање је шта је то могло да згреши и шта то треба опростити злосрећном детету, које је, трагичном судбином, прерано отишло са овог суровог света.

Иза Дениса су остали мајка Виолета, отац Алдин, сестра Дајана, амиџе Армин и Алмир, нана Љиљана, бака Гордана, деда Војислав, и остала многобројна родбина, наведено је у умрлици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)